of 59185 LinkedIn

Bedreigd Bernheze draait bij: toch een AZC

Gemeentehuis Bernheze
Gemeentehuis Bernheze

Eerder leek het er nog op dat de gemeente Bernheze zwichtte voor rellen en bedreigingen van tegenstanders van een AZC. Maar nu, een half jaar later gaat het toch door: Bernheze gaat samen met de gemeente Oss ruim 500 asielzoekers opvangen in een AZC. Zo’n 300 van hen waarschijnlijk in Nistelrode.

Noodbevel

De gemoederen liepen in januari nog hoog op. Woedende burgers keerden zich tijdens een demonstratie tegen de politie. Ze gooiden met vuurwerk, stenen en eieren naar de politie en ME. Bij het gemeentehuis ging zelfs een baksteen door de ramen tijdens de raadsvergadering. Burgemeester Moorman moest een noodbevel uitvaardigen.

Plan ingetrokken
Ook werden er bedreigingen geuit naar gemeentebestuurders. Zo werd er een kogelbrief op het gemeentehuis bezorgd en werd er een berg zand op de oprit van het huis van de burgemeester gestort. Kort daarna stemde de gemeenteraad het plan weg. De gemeente kon dinsdagmiddag nog niet melden waarom de raad van gedachten is veranderd en hoe ze op reactie van boze burgers zijn voorbereid.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Paul Vreeke (Directeur / eigenaar APAPS) op
Hulde. Integere besluitvorming overwint agressie en geweld.
Door Van Geenen (Adviseur) op
Kennelijk gaat hevig politiek protest altijd met geweld gepaard, ik herrinner mij de jaren tachtig van de vorige eeuw, met echt veel en grootschaIige krakersrellen, de brandbommen van Rara op vestigingen van de Makro en het huis van staatssecretaris Kosto. En, oh ja, de moord op Fortuijn..
Door johan (nvt - gepensioneerd) op
DD: De burgemeester moest wel betekent niet anders dan dat hij niet anders kon dan een noodbevel uitvaardigen. Niemand gaf hem daartoe het bevel.
Door Eik op
herinner me nog de gewelddadige krakersrellen, ondersteund door linksch nederland, nou niet gaan janken als er wat rotjes van rechts komen..
Door Jeroen op
Volkomen terecht of je nu voor of tegen een azc bent we moeten de discussie op een normale manier blijven voeren en nooit zwichten voor straatterreur.
Door DD op
De burgemeester moést een noodbevel afkondigen, van wie dan wel, Juncker?