of 59345 LinkedIn

Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester Amstelveen

Bas Eenhoorn wordt tijdelijk burgemeester van Amstelveen. Hij vervangt Mirjam van ’t Veld, die per 1 oktober vertrekt om voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede te worden.

Bas Eenhoorn wordt tijdelijk burgemeester van Amstelveen. Hij vervangt Mirjam van ’t Veld, die per 1 oktober vertrekt om voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede te worden.

Digicommissaris
Bas Eenhoorn (71) is momenteel onder meer Nationaal Commissaris Digitale Overheid en voorzitter van het Regie College Waddengebied. Ook als burgemeester heeft hij ruimte ervaring. Hij was burgemeester van de gemeente Voorburg (1983-1996) en Schiermonnikoog (1976-1983) en waarnemend burgemeester van de gemeenten Vlaardingen (2014), Alphen aan den Rijn (2010 – 2013), Kaag en Braassem (2009-2010) en Lansingerland (2007). Eenhoorn is lid van de VVD.

Profiel
Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de periode waarin er geen burgemeester is, langer dan drie maanden gaat duren. De benoeming van Eenhoorn gaat langer duren in verband met de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Dat maakt het mogelijk dat een nieuw gekozen gemeenteraad in Amstelveen de profielschets voor een nieuwe burgemeester opstelt. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Madelon ter Kuile (medewerker op speelboerderij Elsenhove en studerend) op
Geachte heer, mevrouw,
Dhr Eenhoorn lijkt me een goede achtergrond te hebben, behoudens 1 (ernstig wel!) punt: zijn kennelijke bevinding van 'daar gaat het niet om' als het over natuurparken en mooie plekjes gaat. Daar gaat het helemaal juist WEL om!, natuurlijk. Wij zijn voor ons leven compleet afhankelijk van natuur en daarnaast is er natuurlijk de belevingswaarde en rust en de hoogste (dus!) eigenwaarde van de natuur! Ik ben daar nogal van geschrokken, vind dat echt GEEN goede zaak. Is begrip zo ver weg?
Enfin, vriendelijke groet, Madelon ter Kuile
Door Ruud (mgr procurement) op
ik snap deze mannen nooit, >71, en nog niet genoeg?
Amstelveen, dynamische gemeente, nu met opa?
Door Jan op
Die Bas Eenhoorn is wel de favoriete waarnemer van de VVD zeg! Is er voor die 71- jarige nu echt geen jongere elders opgestapte burgemeester te vinden? Dat bespaart tenminste nog wachtgeld.