of 59250 LinkedIn

Auto's raadslid in brand 'om vluchtelingen'

Twee auto's van raadslid Harold Halewijn brandden in de nacht van maandag op dinsdag uit voor de deur van zijn woning in Oostknollendam (Noord-Holland)
Reageer

De fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeente Wormerland, Harold Halewijn, denkt dat zijn auto's in de nacht van maandag op dinsdag expres in de brand zijn gestoken vanwege de discussieavond over de komst van vluchtingen.

Aanslag
Bewoners kunnen dinsdagavond meepraten met de gemeente over de opvang van vluchtelingen. De gemeente zegt het incident zeer serieus te nemen. De twee auto's brandden in de nacht van maandag op dinsdag uit voor de deur van zijn woning in Oostknollendam (Noord-Holland). 'Ik vermoed dat het een aanslag is', zei Halewijn dinsdag tegen de NOS. 'Het kan niet anders dat dit te maken heeft met de bijeenkomst over de vluchtelingen.'
 

Extra maatregelen
Halewijn had de uitnodiging voor de discussieavond gedeeld op Facebook omdat mensen zich voor de avond digitaal moesten aanmelden. 'Ik kreeg toen al wat bedenkelijke reacties. Ik had er wel rekening mee gehouden dat er vanavond wat zou kunnen gebeuren, maar ik had dit niet verwacht.' De gemeente overlegt dinsdagochtend over mogelijk extra maatregelen voor de bijeenkomst dinsdagavond. Ongeveer 130 mensen hebben zich al aangemeld. De politie onderzoekt de twee autobranden en sluit brandstichting niet uit. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.