of 64204 LinkedIn

Auteurs boek over Van Rey winnen prijs

De jury koos unaniem voor het boek 'El Rey, van jager tot prooi' van Goossen en Sniekers. 'Het is een grondig uitgezocht en kundig verteld verhaal, dat zijn directe onderwerp - Jos van Rey en de Roermondse bestuurscultuur - ontstijgt en de kwetsbaarheid van onze lokale democratie blootlegt.'
1 reactie

De onderzoeksjournalisten Hans Goossen en Theo Sniekers hebben de Brusseprijs gewonnen met hun boek over de affaire rond de omstreden politicus Jos van Rey. Dat maakte juryvoorzitter Ferry Mingelen donderdagavond bekend in Amsterdam.

Beste journalistieke boek
De Brusseprijs is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en bestemd voor het beste journalistieke boek van het jaar. De jury koos unaniem voor het boek 'El Rey, van jager tot prooi' van Goossen en Sniekers. 'Het is een grondig uitgezocht en kundig verteld verhaal, dat zijn directe onderwerp - Jos van Rey en de Roermondse bestuurscultuur - ontstijgt en de kwetsbaarheid van onze lokale democratie blootlegt.'

'Het is oorlog'

De jury waardeert het extra dat de twee journalisten van Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad hun werk hebben gedaan tegen de verdrukking in. 'Als een man als Van Rey roept 'het is oorlog', dan moet je sterk in je schoenen staan om door te gaan met je kritische speurtocht.' Voor de jaarlijkse Brusseprijs waren zes titels genomineerd en 135 boeken ingezonden. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kritische Burger (Kritische Burger) op
Prima dat journalisten onderzoek doen en boeken schrijven, maar het is in dit geval wel een slecht geschreven boek. Er zit geen duidelijke lijn in en is daarom heel moeilijk te volgen. Tot het einde uitgelezen voor de zekerheid, maar nee. Opvallend is dat uitgerekend journalisten (in dit geval) zo slecht schrijven.

Vacatures

Van onze partners