of 64277 LinkedIn

Asielzoekers in voormalige gevangenis

Het gemeentebestuur van Noordenveld, waarvan Veenhuizen deel uitmaakt, heeft ingestemd met het ,,uitdrukkelijke verzoek'' van staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie om de asielzoekers tijdelijk in Veenhuizen te plaatsen.
4 reacties

In de voormalige penitentiaire inrichting Bankenbosch, één van de drie gevangenissen van het strafcomplex in het Drentse Veenhuizen, worden 400 asielzoekers gehuisvest. De gevangenis ging op 1 januari dicht, maar gaat nu weer open vanwege de onverwacht grote instroom van asielzoekers.

Veenhuizen
Het gemeentebestuur van Noordenveld, waarvan Veenhuizen deel uitmaakt, heeft ingestemd met het ,,uitdrukkelijke verzoek'' van staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie om de asielzoekers tijdelijk in Veenhuizen te plaatsen, meldde een woordvoerster van de gemeente dinsdag.

700 mensen per week
Op dit moment komen vooral veel Eritrese asielzoekers naar Nederland, schreef de staatssecretaris al eerder in een brief aan de Tweede Kamer. Normaal gesproken melden zich 300 mensen per week met een asielaanvraag, nu heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) te maken met ruim 700 mensen per week.

Gevangenis dicht
Bankenbosch ging dicht wegens bezuinigingen. De laatste gedetineerden werden in december overgeplaatst naar andere gevangenissen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door t. faber op
Praktische tip voor politiek Den Haag: alle huurders die als gevolg van het rampzalige kabinetsbeleid hun woninghuur niet meer kunnen betalen onderbrengen in de voormalige gevangenissen etc. En de asielzoekers op hun beurt huisvesten in de daardoor vrijgekomen huurwoningen. Dezen hebben per slot van rekening recht op een menswaardig bestaan en dat mag best wat kosten! Voor advies kunnen de PVDA en andere politiek correcte clubs worden geconsulteerd. Deze hebben de nodige ervaring vanuit het recente verleden.
Door H. Werkendam (medewerker) op
Asielzoekers horen niet in een gevangenis thuis.
Door reiger zwaan op
Het ontruimen van huurhuizen gaat niet snel genoeg.
Door Rutte, bedankt! op
700 per week, dat is een stad per jaar, want iedereen mag blijven.

Vacatures

Van onze partners