of 65101 LinkedIn

Asielzoekers in Nijmegen krijgen alsnog etentje

De Nijmeegse gemeenteraad is ontsteld over de bedreigingen en beledigingen die zijn geuit rond het plan om een kookavond voor vluchtelingen te organiseren. Om een gebaar te maken, nodigt de gemeenteraad nu vluchtelingen en vrijwilligers uit aan de gemeentelijke kerstmaaltijd.
14 reacties

De Nijmeegse gemeenteraad is ontsteld over de bedreigingen en beledigingen die zijn geuit rond het plan om een kookavond voor vluchtelingen te organiseren. Het woonzorgcentrum waar de kookavond zou plaatshebben moest de bijeenkomst op het laatste moment afgelasten vanwege de dreigende sfeer die ontstond, nadat de PVV zich op internet tegen het initiatief keerde. Om een gebaar te maken, nodigt de gemeenteraad nu vluchtelingen en vrijwilligers uit aan de gemeentelijke kerstmaaltijd.

Intimidatie en bedreigingen
Volgens de PVV zou de veiligheid van de bejaarde bewoners in het geding zijn als er 's avonds asielzoekers in het centrum zouden rondlopen. ‘Intimidatie en bedreigingen. Dat is een sfeer waar we ons zorgen over maken’, aldus de Nijmeegse fractievoorzitters donderdag.

Kookavond
De kookavond was verzonnen door bewoners van de wijk waar ook tentenkamp Heumensoord te vinden is. Nu het woonzorgcentrum de keuken niet meer beschikbaar durft te stellen, kan het plan niet doorgaan. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
De gemeenteraad is ontsteld; ga toch weg! Waarom mensen van buitenaf, die nota bene in het geheel niet het verhaal van God en Jezus (Kerst!) aanhangen uitnodigen, terwijl eigen Nederlandse, christelijke burgers naar de voedselbanken worden gestuurd! Nodig de laatste groep uit! Ieder de eigen feestdagen. Nee, de gemeenteraad wil het "warme" gevoel overbrengen wat WIJ met Kerst hebben. Laat ze eerst onze normen en waarden en overtuigingen (incl. acceptatie gelijkheid man-vrouw, volwassenheidsgrens VANAF 18 en homorechten en respect voor alle geloven) en dan mogen ze ONS feestje ook meevieren! Echter, zolang ze onze dochters najoelen om wijzen die ik hier niet verwoordt, hun stammen- en andere interne oorlogen hier met elkaar uitvechten, laat dat meevieren dan alsjeblieft zitten. Geen PR-plaatje zonder inhoud!
Door Grutte Geart op
De gemeenteraad van Nijmegen is ongesteld. Tsjongejonge, vanmorgen in het nieuws dat 1 op de 7 kinderen in Groningen aangewezen is op hulp van de voedselbank. Verder commentaar overbodig.
Door johannes (ambtenaar) op
Asielzoekers die zich misdragen of onze normen en waarden niet accepteren direct uitzetten.
Door Carla op
Ze zijn nog maar net binnen, die zgn. vluchtelingen, of het homohatende gedrag begint al. En wat doet het COA ? Wegmoffelen door de bedreigde homo's over te plaatsen. Zo bevorder je dus het discriminerende gedrag van die moslims.
http://www.omroepwest.nl/nieuws/3010892/Vluchtel …
Door Adriaan op
Met al hun connecties komen ze makkelijk aan wapens na het etentje ze zijn hier nog maar net.
Door M. Kap op
Die mensen zijn hier veilig en dat is het belangrijkste voor hen. Wanneer krijgt de belastingbetaler een etentje. Ik heb liever dat jullie minima, bejaarden of gehandicapten wat geven
Door Maxime op
Als er weer zoiets gebeurt als in Frankrijk dan krijgen we heel veel spijt van deze uitnodigingen.
Laten we toch voorzichtig zijn en daar begrip voor hebben.
Trap de Nederlanders de eigen bevolking maar de grond in.
Door Karel op
In het AZC te Apeldoorn hebben asielzoekers voige week de boel kort en klein geslagen. En gingen ook met elkaar op de vuist.
Zo gek zijn die zorgen over de veiligheid dus niet.
Gemeenteraad van Nijmegen, met zijn voorzitter Bruls voorop, is typisch voorbeeld van naief bestuur dat blind is voor de werkelijkheid. #oogkleppen
Door Frits op
De toekomst van Nederland ziet er niet zo rooskleurig uit vrees ik.
De gemeente Nijmegen moet niet zo stom zijn om iets in een bejaardentehuis te gaan organiseren je hebt toch wel een beetje verstand je weet toch af van de bedreigingen ?
Wat is hier nog wel veilig dan ?
Wat hebben we nog aan elkaar in dit land sinds 1 januari ? Sinds de gemeenten en instanties samen alles maar mogen doen met de burgers wat ze maar willen ? Alles gaat kapot hier in dit land.
Als je de burgers laat vallen dan krijg je vanzelf opstanden en gevoelloosheid voor elkaar.
Wij zijn overgeleverd aan die rotteams.
Door Koen (teamleider milieutoezicht) op
Mooie reactie van de PVV. Hun eigen kiezers uiten bedreigingen, daardoor is de veiligheid van de bejaarden in het geding en moet het etentje voor vluchtelingen maar niet doorgaan. Hoe opportunistisch kun je zijn?

Vacatures

Van onze partners