of 65101 LinkedIn

Asielopvang Veenhuizen uitgebreid

De gemeente Noordenveld, waaronder Veenhuizen valt, heeft op verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) overleg gevoerd met de fractievoorzitters in de gemeenteraad, omwonenden en de Stichting Bewonersbelangen. Die zijn akkoord met de tijdelijke uitbreiding.
Reageer

De asielopvang in de voormalige penitentiaire inrichting Groot Bankenbosch, één van de drie gevangenissen van het strafcomplex in het Drentse Veenhuizen, wordt uitgebreid van vierhonderd naar zeshonderd bedden. De uitbreiding is bedoeld om de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel te verlichten. Het aantal vluchtelingen dat daar aanklopt is zo groot, dat er geen capaciteit meer is om de mensen een dak boven het hoofd te bieden.

Meer bedden nodig
De gemeente Noordenveld, waaronder Veenhuizen valt, heeft op verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) overleg gevoerd met de fractievoorzitters in de gemeenteraad, omwonenden en de Stichting Bewonersbelangen. Die zijn akkoord met de tijdelijke uitbreiding, liet de gemeente maandag weten.De gevangenis werd vorig jaar gesloten, maar opende korte tijd later weer de deuren om opvang te bieden aan asielzoekers. Het COA is naarstig op zoek naar meer bedden. Wekelijks melden zich zo'n 1200 vluchtelingen bij de aanmeldcentra in Nederland. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners