Advertentie

Arthur van Dijk (VVD) nieuwe cdk Noord-Holland

De Noordhollandse Staten hebben Arthur van Dijk (VVD) voorgedragen als de nieuwe commissaris van de Koning (CdK) van Noord-Holland.

19 november 2018

Provinciale Staten van Noord-Holland hebben Arthur van Dijk (VVD) voorgedragen als de nieuwe commissaris van de Koning (CdK) van Noord-Holland. 

Privéleven

De Statenleden vinden dat Van Dijk prima past bij het profiel voor de opvolger van Johan Remkes, de huidige commissaris van de Koning. Die stapt op 1 januari op. Eerder dit jaar liet Remkes weten dat hij meer tijd wil vrijmaken voor zijn privéleven.


Ruimdenkend

Voor de opvolging van Remkes hadden Provinciale Staten gevraagd 'om een gezaghebbend en integer bestuurder die de inwoners van alle regio’s begrijpt en een ruimdenkend en communicatief sterk persoon is'.


Wethouder

Van Dijk is sinds 2013 algemeen voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN). In het verleden was hij onder meer voor de VVD tien jaar wethouder van de gemeente Haarlemmermeer.

Van Dijk wordt op 7 januari geïnstalleerd tijdens de Statenvergadering van de provincie Noord-Holland. (ANP).

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
@Johannes. Gewoon solliciteren. Als je de beste bent, kom je vanzelf boven drijven. Die Thierry Baudet-prietpraat slaat nergens op.
Karel van Klaveren
Was dat maar waar Jan, dat de beste vanzelf boven komt.

Nu vindt de eerste selectie plaats door de Commissaris (van de Koning).

En als je lid bent van PVV of SP gooit de CdK je sollicitatie direct in de versnipperaar.
Jan
@Carola. Tja, een PVV-er of SP-er is per definitie al niet geschikt, dus die valt af wegens te extreme ideeën. Lijkt me logisch.
Alex
Carola, de PVV heeft als filosofie weglopen en niet aanpakken, en kan daardoor nooit boven de partijen staan. De SP kan beter de pijlen richten op vakbond FNV die zo ongeveer de invloed van de SP in Nederland is.
Johannes / adviseur
Het wordt echt tijd dat de baantjes machine van het politieke kartel wordt doorbroken door het afschaffen van de provincies en de invoering van agglomeraten met een gekozen voorzitter van de agglomeratieraad. Pakt D66 die vernieuwingshandschoen op?
Advertentie