of 61869 LinkedIn

Arrestatie in brandstichtingszaak gemeentehuis in Waalre

De politie heeft een verdachte aangehouden in de zaak van de brandstichting van het gemeentehuis van Waalre.
1 reactie

Een 32-jarige man uit Waalre is donderdagochtend aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de aanslag op het gemeentehuis in Waalre in juli. De man is vrijdagmiddag na verhoor vrijgelaten. De politie heeft dat bekendgemaakt. 

40 rechercheurs
"De rol en de mate van betrokkenheid van de verdachte moeten nog worden onderzocht'', aldus de woordvoerder. De politie noemt de aanhouding het eerste zichtbare resultaat van het onderzoek tot dusver. Er werken nog steeds 40 rechercheurs aan de zaak. De politie gaat er nog steeds vanuit dat het onderzoek een kwestie van lange adem is.


Conflict met kamp

Het monumentale deel van het gemeentehuis in Waalre werd verwoest door brand nadat op 18 juli twee auto's naar binnen reden. Vanaf het eerste moment worden de bewoners van het woonwagenkamp in Waalre in verband gebracht met de aanslag. Zij hebben een conflict met de gemeente over de toekomst van het woonwagenkamp. De politie zegt niet of de aangehouden man op het kamp woont.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door JHAGM Sneuf van Toetellaere (BD) op
Recherchewerk volgens de GZDG methode: mijnheer loopt al weer los, 48 rechercheurs betekent niet zoveel.De heren "werken"klokje rond dus na aftrek rust-,eet-,koffie-thee-, studie, sport, schiet, rij- en taalinstructie wordt er dagelijks max 8 uur besteed aan onderzoek dus leg dit maar klaar voor Coldcaseclub nr zoveel