of 59130 LinkedIn

Arre Zuurmond Overheidsmanager van het Jaar 2016

Arre Zuurmond (midden) tussen de andere twee kandidaten Piet Sennema en Monique Vogelzang
Arre Zuurmond (midden) tussen de andere twee kandidaten Piet Sennema en Monique Vogelzang

De gemeentelijk ombudsman van Amsterdam en omstreken Arre Zuurmond is uitgeroepen tot Overheidsmanager van het jaar. Tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de Stichting Overheidsmanagement in de Ridderzaal in Den Haag, werd tevens de Beste Overheidsorganisatie 2015 bekendgemaakt: de Veiligheidsregio . Rotterdam-Rijnmond.

Betrokkenheid

Persoonlijke betrokkenheid en een onorthodoxe aanpak. Met name die eigenschappen waren volgens de jury reden om Zuurmond tot Overheidsmanager van het jaar uit te roepen. ‘Hij stelt de maatschappelijke opgave en het resultaat voor de burger centraal in zijn werk. Persoonlijk betrokkenheid is voor hem zeer belangrijk, hij gaat met mensen in gesprek,’ zo zei commissaris van de Koning en juryvoorzitter Ank Bijleveld-Schouten.

Formele macht
Het juryrapport beschrijft de Amsterdamse ombudsman als iemand die zijn formele macht in eerste instantie vermijdt. ‘Hij handelt niet alleen klachten af, hij zoekt ze actief op. Hij redeneert dat veel misstanden nu eenmaal niet vanzelf bij de ombudsman terecht komen.’

Andere kandidaten 
Andere kandidaten voor de titel Overheidsmanager van het jaar waren Piet Sennema, secretaris-directeur Waterschap Aa en Maas en Monique Vogelzang, inspecteur generaal van het Onderwijs.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Esser Rene (Beleidsmedewerker) op
Beste Arre,

Hartelijk gefeliciteerd,je hebt wat mij betreft verdiend gewonnen. Inmiddels is een groepje collega,s bezig een nota samen te stellen een " Open en Wendbare Belastingdienst ".
Deze zou ik in de komende periode graag met je willen bespreken. Eerdaags wordt er een afspraak gemaakt.