of 59130 LinkedIn

Arno Brok wordt CdK Friesland

Burgemeester Arno Brok (VVD) van Dordrecht wordt de nieuwe Commissaris van de Koning in Friesland. Provinciale Staten van Friesland vandaag unaniem hun steun uitgesproken voor Brok. Naar verwachting wordt hij begin maart geïnstalleerd.

De Dordtse burgemeester Arno Brok wordt de nieuwe Commissaris van de Koning in Friesland. Provinciale Staten van Friesland hebben in hun vergadering van 21 december unaniem hun steun uitgesproken voor Brok. Naar verwachting wordt hij begin maart geïnstalleerd.

Genootschap

Brok (VVD) was begin dit jaar voor zes jaar herbenoemd in Dordrecht én begin oktober gekozen tot voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Daar volgde hij de vertrekkende Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders op. Niet alleen Dordrecht, maar ook het genootschap moet dus op zoek naar een opvolger. Brok volgt zijn partijgenoot John Jorritsma op, die sinds 13 september burgemeester van Eindhoven is.

 

Bekend met Friesland

Provinciale Staten zien Brok als een goede verbinder. Een pre is ook dat hij, als bestuurder in Friesland, weet wat er in Friesland speelt, zo meldt de provincie. Brok was van 1994 tot 1998 raadslid en fractievoorzitter van de VVD in Leeuwarden. Daarna werd hij wethouder in de Friese hoofdstad en was hij van 2003 tot 2010 burgemeester van Sneek. In 2010 vertrok hij naar Dordrecht. 

 

Volle steun

In een reactie op de voordracht laten Gedeputeerde Staten (GS) weten verheugd te zijn met de komst van Brok. 'Brok is een bestuurder met een uitstekende staat van dienst, die Fryslân goed kent. Hij heeft als burgemeester laten zien dat hij heel goed kan verbinden. Hiervoor is hij in 2012 landelijk geëerd. Met hem krijgt Fryslân een commissaris die de provincie op waardige wijze zal vertegenwoordigen en die uiteraard onze volle steun krijgt als voorzitter van Provinciale en Gedeputeerde Staten.'

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerben Groen op
Bij de horeca in Dordrecht gaat de vlag uit, na 7 cafésluitingen door Brok dit jaar.
Door Hans (afdelingsmanager) op
Een boppeslach voor Fryslan en een aderlating voor Dordt. Gefeliciteerd, meneer Brok!