Advertentie

Arnhem ontstemd over houding Opstelten

Arnhem wilde samen met Nijmegen in het kassengebied tussen beide steden wiet telen en oogsten, die aan vooraf gescreende coffeeshops geleverd zou worden.

12 november 2013

Arnhem is zeer ontstemd over de houding van minister Ivo Opstelten van Justitie in de kwestie van de gereguleerde wietteelt. Opstelten zei vorige week dat hij onder geen voorwaarde experimenten met legale teelt van wiet zal toestaan. Eerder in het jaar riep de minister gemeenten echter op plannen in te dienen voor dergelijke proefprojecten, waarna hij er een aantal zou uitkiezen.

Legale wietteelt
Arnhem wilde samen met Nijmegen in het kassengebied tussen beide steden een sociaal werkbedrijf inschakelen om wiet te telen en te oogsten, die aan vooraf gescreende coffeeshops geleverd zou worden. Andere grote steden hebben ook plannen gemaakt. ,,De minister heeft de deur op slot gedaan en de initiatieven van gemeenten de grond ingeboord, omdat nu een juridisch kader zal ontbreken'', meent D66 in Arnhem.

Andere gedachten
Burgemeester Herman Kaiser van Arnhem gaat de andere gemeenten met plannen opzoeken. Hij zal op korte termijn naar Den Haag gaan om te proberen Opstelten op andere gedachten te brengen.

Wietclub
Utrecht probeert Opstelten te omzeilen met de oprichting van een wietclub. Leden van die club mogen wiet voor eigen gebruik telen en volgens Utrecht is dat beter voor de volksgezondheid. De stad vraagt dan ook geen ontheffing bij Justitie maar bij het ministerie van Volksgezondheid.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

August Biels / gewezen ambtenaar
Arnhem ontstemT?
Advertentie