of 59185 LinkedIn

Arnhem moet op zoek naar opvolger Kaiser

Hij zat al een poos thuis, maar nu heeft de Arnhemse burgemeester Herman Kaiser te horen gekregen dat hij om gezondheidsredenen beter niet terug kan keren in zijn functie.

Burgemeester Herman Kaiser van Arnhem moet om medische redenen zijn functie neerleggen. De door Binnenlandse Zaken aangewezen bedrijfsarts acht het niet raadzaam dat de burgemeester terugkeert op zijn post.

Kaiser heeft de gemeenteraad gisteravond geïnformeerd. Hij heeft Clemens Cornielje, Gelders commissaris van de koning, gevraagd de procedures te starten die leiden tot het verlenen van ontslag. Kaiser (62) is sinds 2013 burgemeester van Arnhem. Daarvoor was hij onder andere burgemeester van Doetinchem, Roermond en Margraten.

Advies bedrijfsarts
Medio vorig jaar moest de CDA-bestuurder zich wegens heupklachten als gevolg van een zenuwbeknelling ziek melden. Sindsdien werkte hij aan zijn herstel. In september bleken deze klachten echter verstrekkender te zijn. Nader onderzoek maakte duidelijk dat ze het gevolg zijn van een zenuwbeschadiging. De daarmee verband houdende klachten zijn van dien aard dat de bedrijfsarts het op grond van zijn medische bevindingen niet raadzaam acht dat de burgemeester terugkeert in zijn functie als burgemeester van Arnhem.

‘Het is steeds mijn streven geweest mijn werkzaamheden te kunnen hervatten en de klus af te maken. Deze uitkomst heb ik dan ook met veel teleurstelling vernomen. De realiteit gebiedt mij echter de feiten onder ogen te zien’, aldus Kaiser.

Waarnemer
Boele Staal blijft waarnemend burgemeester van Arnhem totdat Herman Kaiser een definitieve opvolger heeft. De oud-commissaris van de koningin van Utrecht trad in oktober 2016 aan als waarnemer. De commissaris van de koning van Gelderland hoopt na de zomer een opvolger te kunnen presenteren, ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.