of 59345 LinkedIn

Arjan van Gils nieuwe gemeentesecretaris Amsterdam

Arjan van Gils
Arjan van Gils Foto: Kees Winkelman
9 reacties

Arjan van Gils (1955) wordt vanaf 1 juni de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van Amsterdam. Van Gils is op dit moment gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Rotterdam.

Vuurwerkramp
Van Gils was eerder gemeentesecretaris van de gemeente Enschede (1998-2005). Daar was hij nauw betrokken bij de crisis rond de vuurwerkramp. ITussen 1992-1998 werkte hij bij de politie Rotterdam Rijnmond. Van 1985 tot 1992 had Van Gils verschillende functies bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Hij volgde studies aan de politieacademie en de Universiteit van Amsterdam, waar hij Nederlands Recht studeerde. Hij begon zijn carrière ook in de hoofdstad bij de Amsterdamse politie.


Eén concern
In Amsterdam gaat Van Gils leiding geven aan de ambtelijke organisatie die voor grote opgaven staat. Naast het feit dat er de komende jaren forse bezuinigingen en hervormingen op stapel staan, zal de samenwerking en samenhang tussen verschillende gemeentelijke onderdelen versterkt moeten worden. De verdere ontwikkeling tot één concern wordt een van de prioriteiten van de nieuwe algemeen directeur. 

Verhuizen
Van Gils woont nu nog in Rotterdam. Hij heeft aangegeven dat hij in Amsterdam wil gaan wonen. De nieuwe gemeentesecretaris volgt Henk de Jong op, die deze functie de afgelopen vijf jaar vervulde. De Jong vertrekt naar New York om een eigen bedrijf op te zetten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Arjan (neef) op
Hoi Arjan,

Al zijn we neven;
We hebben elkaar al heel lang niet meer gezien !
Wil je toch langs deze weg heel veel succes wensen in je nieuwe functie !!!!

Groeten uit Bavel/ Breda,

neef Henk
Door Jos op
Profetische uitspraak:
Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen.
Door Boris op
Van de PvdA neem ik aan? Komt zo te lezen in de reacties naar A'dam na rotzooi te hebben gemaakt (zonder op te ruimen) in R'dam, en op een andere manier in Enschede?
Tekenend en passend binnen de overheidscultuur in A'dam. Welkom dus. Komen vast weer mooie proefballonnetjes uit die strijdig zijn met de wet en de burger veel geld gaan kosten.
Door Trijntje Eerder (welstandelijk exterieurcomponiste) op
Ik ken de heer Van Gils niet maar ik vind het geen aanbeveling als je van het stadsbestuur deel uitmaakte toen in Enschede de boel de lucht in vloog. Die crisis had in mijn ogen nooit mogen ontstaan en het college had ervoor moeten waken dat zo'n situatie in het hart van de stad kon escaleren. En dan de tegenwoordige gemeentesecretaris. De griffier en de directeur bedrijfsvoering hebben zijn functie al flink uitgekleed. Misschien is dat wel de bezuiniging die Rutte zoekt. Wat 20 jaar geleden 1 man/vrouw deed, doen nu 3 riant betaalde personen. En, beste mensen, gaat het zoveel beter? Is er geen parallel met de geprivateerde overheidsdiensten en nutsbedrijven? Duurder en nog steeds niet op tijd.
Door Eenvoud (Observator) op
Als kleine jongen kerfde je vroeger je naam in een boom, zodat je niet vergeten zou worden.
Tegenwoordig doen ze het met een zwarte stift of spuitbussen op wc-hokjes en treinen.

De kleine ettertjes van vroeger kerven tegenwoordig hun naam in organisaties en in zielen van mensen, zonder zich ook maar te bekommeren wat voor schade ze aanrichten.

Het gaat ze maar om 1 ding: iedereen moet weten 'I was here!'
Door Jan E (AdviZeur) op
Zie onder het artikel een link staan :
"Gemeentesecretaris: pas op voor vakwethouders!"

Ik zou dit willen aanvullen met:
"Ambtenaren, pas op voor gemeentesecretaris!"
Door Johannes (adviseur) op
Het spreekwoord luidt niet voor niets dat de ratten als eerste een zinkend schip verlaten.
Door Joke (Stafadviseur gem. Rotterdam) op
Het is raar, dat als de problemen het groots zijn en er 2450 Fte moeten verdwijnen, de leidingevende vertrekt. Het lijkt er op, dat de kapitein het zinkend schip verlaat en zeker niet als laatste en dan nog wel naar Amsterdam.
Ik verwacht een nieuwe gemeentesecretaris uit eigen gelederen, want er mag niemand van buiten worden aangenomen. Dat zou toch zeker moeten gelden voor deze functie. Er is na gisteren genoeg keuze.
Door Leen Bakker (Secretaris COR MZ) op
Jammer dat middenin zo,n grote Concern reorganisatie de opdrachtgever dit uiterst moeizame traject gaat verlaten. Wetende dat rouleren van het topkader, voor een goede bedrijfsvoering noodzakelijk en wenselijk is, ben ik toch van mening dat zijn opvolger een stevig persoon moet zijn die deze lastige en pittige klus zal moeten gaan klaren. Arjan, veel succes in je nieuwe habitat.