of 64120 LinkedIn

Anti-homoincidenten in Amsterdam gestegen

Het aantal meldingen van incidenten tegen homo's is toegenomen in Amsterdam. Volgens het speciale politieteam Roze in Blauw vinden er dagelijks één à twee anti-homoincidenten plaats.
1 reactie

Het aantal meldingen van anti-homoincidenten in Amsterdam is wederom toegenomen. In 2011 kreeg het speciale politieteam Roze in Blauw 564 meldingen binnen van bijvoorbeeld belediging, pesten, uitschelden en dreigen met geweld tegen homo's en lesbiennes. Een jaar eerder waren dat er 487. Dat meldde het hoofdstedelijke politieteam vrijdag.

Aangiftebereidheid

Het aantal meldingen van daadwerkelijk geweld tegen homo's daalde licht. Van 182 in 2010 naar 176 vorig jaar. ,,Of er inderdaad meer gebeurt, blijft onduidelijk'', aldus een woordvoerder. ,,De stijging van meldingen kan ook te maken hebben met een toename van de meldings- en aangiftebereidheid. Ook de registratie is uitgebreid, zodat er meer zicht komt op het aantal incidenten.''

 

Zero-tolerance

Volgens Roze in Blauw vinden in Amsterdam dagelijks gemiddeld één à twee anti-homogerelateerde incidenten plaats. Politie en justitie voeren in de hoofdstad een zogenoemd zero-tolerancebeleid in geval van geweld tegen en belediging van homoseksuelen en transgenders. Het Openbaar Ministerie (OM) verhoogt de strafeis met 50 procent als sprake is van een delict met een 'discriminatoir karakter'. Bij zware bedreiging of ernstig geweld wordt de strafeis verdubbeld.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Opmerker op
De eeuwige vraag, waarop maar geen antwoord wil komen: waarom slaagt de mens er niet in om de andere mens open tegemoet te treden? Macht?