of 61869 LinkedIn

Amsterdamse raad wil spoeddebat liquidatie

De indieners spreken van een ‘dieptepunt in een reeks bloederige liquidaties in de stad. Met de liquidatie van een advocaat van een kroongetuige is wat betreft de gehele raad een gruwelijke grens overgegaan.(..)
9 reacties

De voltallige gemeenteraad van Amsterdam wil een spoeddebat met burgemeester Femke Halsema over de moord op advocaat Derk Wiersum. Onder aanvoering van PvdA'er Sofyan Mbarki willen ze het onderwerp ‘op korte termijn’ op de agenda van de raad zetten.

Grens overgegaan
De indieners spreken van een ‘dieptepunt in een reeks bloederige liquidaties in de stad. Met de liquidatie van een advocaat van een kroongetuige is wat betreft de gehele raad een gruwelijke grens overgegaan.(..) Het liquideren van een broer van een kroongetuige was ijskoud. Nog verder onder het vriespunt komt daar nu een raadsman bij.’ De moord op Wiersum roept ‘vragen op over de veiligheid van advocaten en strafpleiters en de aanpak tegen liquidaties in de stad’.

Halsema: zij aan zij met dienaren rechtsstaat
Eerder vandaag sprak Halsema een korte verklaring uit in de gemeenteraadsvergadering: ‘We staan zij aan zij met alle dienaren van de rechtsstaat. Hun belangen zullen wij verdedigen’. ‘Ik kom net van een bijeenkomst in de rechtbank. Meer dan 150 mensen hadden zich daar verzameld. De grote schok was voelbaar en zichtbaar in de zaal, om het verlies van een collega en vriend. Advocaten zijn bewakers van een eerlijk proces. Wij zijn de advocatuur grote dank verschuldigd.’

Tijdens een bezoek aan de straat waar Wiersum werd doodgeschoten, zei Halsema tegen verschillende media: ‘Het slachtoffer oefende zijn beroep uit en dat is een heel belangrijk beroep in onze rechtsstaat. Dat moet hij veilig kunnen doen.’ Op de vraag of ze het geweld in de stad nog in de hand heeft, zei ze: ‘We hebben het nog wel in de hand, maar dit is wel een gruwelijk incident.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
@Evert Ja dat komt omdat ze zich volstoppen met pillen en poeders.
Jammer dat die dealers elkaar dan afknallen...en af en toe een omstander
Door Evert van beusichem op
Amsterdam is doorgaans een heel gezellige veilige stad. Ik kom er graag
Door Hans op
Beste Sjaak, mijn reactie is vooral een cynische. Halsema houdt nog steeds vol dat Amsterdam dit probleem nog beheerst; dat is m.i. overduidelijk niet zo.
Door p op
@Spijker.
-Degenen die je wilt bereiken leveren echt niet in
-Hogere straffen werkt sowieso niet. NL straft al hoog. Steek trouwens het geld liever in opsporing en vervolging.
-Er zijn zat bevoegdheden. Maar een hekje zetten om dit item en het voorzien van goede mensen en middelen voor een lange, lange tijd-ja dat zou helpen
Door Spijker (n.v.t.) op
Het is zeer te betwijfelen of Nederland deze strijd gaat winnen met de huidige bezetting op justitie.
Noodzakelijke maatregelen op korte termijn zijn:
1. inleveringsactie van wapens en drugs.
2. aanzienlijke verhoging straffen op wapenhandel/wapenbezit en op drugshandel/drugs bezit.
3. vorming van een anti-wapen/drugsbrigade met speciale opsporingsbevoegdheden.
Door Sjaak (waakzaam burger) op
Wat een walgelijk rechtse reacties zijn er (tot nu toe) gegeven op dit artikel. Met deze reacties wordt de rechtstaat en daarmee onze beschaving niet gediend.
Door p op
Ja Femke, in Amsterdam kan je beter een écht pistool in een laatje in de kamer hebben liggen
Door Adriaan Zwaag op
De mocromaffia is heer en meester in Amsterdam. Mede het gevolg van jarenlang links beleid van pappen en nathouden. Ofwel: Thee drinken en wegkijken.

Meer dan 30 jaar lang wordt er al voor gewaarschuwd dat deze situatie in de grote steden kan ontstaan.
Eerst door Hans Janmaat: Die werd geridiculiseerd en gedemoniseerd. Overleefde een aanslag door linkse activisten, waarbij zijn vrouw voor haar leven gehandicapt raakte.
Vervolgens kwam Pim Fortuyn, die onderging hetzelfde lot. Hij overleefde een aanslag door opnieuw een linkse activist niet.
De 3e die waarschuwde, en nog steeds doet, is Geert Wilders. Die zit al 5 jaar in een strafproces verwikkeld, omdat hij de zaal oproep tot minder criminele Marokkanen, maar eigenlijk te maken had met een afrekening door de grootste politieke partij van dit land.
Overbodig te zeggen dat alle 3 weggezet werden als racisten en nazi's, een lot dat het laatste half jaar ook Thierry Baudet ten deel valt, wellicht op instigatie van diezelfde VVD.

Burgemeester Halsema gaat de mocromaffia niet tegen houden. Zij kan in eigen privé de zaak niet eens in control houden: man en zoon zijn momenteel beiden verdachte bij Justitie vanwege verboden wapenbezit resp. inbraak en vandalisme.

Het ziet er redelijk dramatisch uit voor Amsterdam. De inschakeling van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding zal niet helpen, dat is Pieter-Jaap Aalbersberg die als voormalig politiecommandant van Amsterdam zelf mee verantwoordelijk is voor de crisissituatie aldaar. Rigoureus ingrijpen is de laatste kans, om de hoofdstad te redden. Ofwel burgemeester Halsema en de het college alle bevoegdheden tijdelijk ontnemen en een regeringscommissaris aanstellen die de boel weer op orde brengt.
Door Hans op
Ik ken de uitkomst al: ze zullen geschokt zijn...

Vacatures

Van onze partners