of 65101 LinkedIn

Amsterdamse raad achter kinderpardon

Marieke Doorninck (GroenLinks) meldt dat een meerderheid van de raad in Amsterdam achter het kinderpardon staat.
Reageer

Ook een meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad schaart zich achter een kinderpardon. De raad wil dat minderjarige vreemdelingen die al jaren in Nederland wonen en hier zijn geworteld mogen blijven. 

Vaak geconfronteerd
Een motie hierover van GroenLinks en PvdA, mede-ondertekend door het CDA, is door een meerderheid van de raad aangenomen. Dat liet fractievoorzitter Marieke Doorninck (GroenLinks) weten. Grote gemeenten als Amsterdam worden relatief vaak geconfronteerd met kinderen die in de hoofdstad zijn geworteld, maar die volgens de huidige wetgeving uitzetting boven het hoofd hangt. Een raadsmeerderheid vindt dat de gemeente er bij minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) en de Tweede Kamer op moet aandringen dat deze kinderen permanent in Nederland kunnen blijven.

8 jaar 

Het landelijke GroenLinks nam het initiatief voor een petitie voor het kinderpardon. Die actie is bedoeld als ondersteuning van een initiatiefwet die wil dat minderjarige vreemdelingen die langer dan 8 jaar in Nederland wonen een verblijfsvergunning krijgen. Tot nu toe hebben al zeker 125 gemeenten zich achter het zogenoemde kinderpardon geschaard. GroenLinks en PvdA vinden dat de hoofdstad niet achter kan blijven. 'Amsterdam, van oudsher een veilige haven voor vluchtelingen, kan niet achterblijven.'

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners