Advertentie

Amsterdammers kijken samen naar Van der Laan

Op diverse plekken in de stad kijken Amsterdammers zondagavond gezamenlijk naar Zomergasten met burgemeester Eberhard van der Laan. Onder meer in Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam Museum, De Balie, Het Ketelhuis en Q-Factory hangen grote schermen om de aflevering van het VPRO-programma te volgen. Van der Laan is de tweede Zomergast van presentatrice Janine Abbring.

30 juli 2017

Terugkijken op leven
De uitzending is niet live, maar vooraf opgenomen vanwege zijn ziekte. De burgemeester heeft uitgezaaide longkanker en ziet zijn deelname aan het programma als aanleiding om terug te kijken op zijn leven. In de aflevering laat Van der Laan onder meer fragmenten zien uit de film Mississippi Burning en beelden van Ajax-speler Abdelhak Nouri, die begin deze maand blijvende hersenschade opliep na hartfalen.

Ernstig ziek
Ook komt er een fragment voorbij uit de documentaire De Stakende Stad over de Februaristraking in 1941. De 62-jarige Van der Laan is sinds 2010 burgemeester van Amsterdam. Kort na het ingaan van zijn tweede termijn bleek dat hij ernstig ziek is. Desondanks blijft hij de stad besturen. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

K. de Beer / Adviseur
Indrukmakende uitzending van een prima programma. Het gaf een goed beeld van Eberhard van der Laan en zijn drijfveren en gedachten. Als mens en als burgemeester. We hebben te kort van dit soort mensen waar veel te vaak tegen aan geschopt wordt uit financieel belang of omdat men zijn zin niet krijgt. Hopelijk brengt de uitzending ook respect terug.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Goede en sympathieke burgemeester maar om daarvoor nu naar het saaiste programma van de televisie te kijken?
Advertentie