Advertentie

Amsterdammers in actie tegen vertrutting gemeente

Een klaagmuur op het Leidseplein en een anti-betuttelingsfeest met VVD-prominenten en BN-ers. In Amsterdam lijkt er steeds meer afkeer te komen tegen de strenge gemeentelijke regeltjescultuur. Onder het motto ‘feesten tegen de vertrutting’ verenigen jonge ontevreden Amsterdammers zich.

31 oktober 2008

Betutteling
In de hoofdstad geen verwarmde terrassen deze winter, klokslag 2.00 uur de kroeg op slot, het verhogen van het liggeld van bootjes, om nog maar te zwijgen van de parkeertarieven in Mokum. Volgens de hoofdstedelijke VVD-fractie hebben Amsterdamse jongeren genoeg van de regeldrang van de gemeente en roepen op tot actie tegen de ‘betutteling’ en‘vertrutting’. In club Jimmy Woo kwamen de ontevreden Amsterdammers en een aantal prominenten samen.

Vroege sluitingstijd
Organisator Sharita Raktoe: ’Het was een groot succes, zo’n driehonderd jongeren konden hun ongenoegen uiten en praten met bijvoorbeeld kamerlidLaetitia Griffith of advocaat Oscar Hammerstein. De meest gehoorde klacht was de vroege sluitingstijd in de horeca. Ook hoorde ik veel ondernemers klagen over het strenge beleid wat betreft het ophangen van reclameborden.’

Meer vrijheid
Volgens Sharita Raktoe wordt het hoog tijd dat er meer vrijheid komt: ‘Het is al langer aan de gang en het speelt natuurlijk niet alleen in Amsterdam, in heel veel andere steden hebben ze ook last van de betutteling. De burger heeft nooit om dit soort maatregelen gevraagd. We willen zelf onze vrijheid bepalen, we zijn heus niet dom. Laat de gemeente de stad besturen en niet ons leven!’

Lees ook:
Ophef over overlast Amsterdamse horeca (15/07/2008)
Bredase kroegbazen protesteren tegen regelzucht (15/07/2008)

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J. Oosterhof / Burgemeester gemeente Kampen
Enkele jaren geleden waarschuwde een Amsterdams raadslid er voor dat Amsterdam nog eens het Kampen aan Het IJ zou worden. Toen nodigde ik hem al uit hier zijn licht op te steken. Was toch nuttig geweest! Wij kennen al lang geen sluitingsuur meer voor onze bloeiende en tevreden horeca.
Advertentie