of 65101 LinkedIn

Amsterdam wil ‘op kwaliteit gerichte toeristen’

Belasting op dagbezoek, verbieden van particuliere vakantieverhuur in de hele stad en invoeren van een vliegtaks voor ‘pretvluchten’. Op die manier wil Amsterdam een ander soort toeristen trekken.
5 reacties

Belasting op dagbezoek, verbieden van particuliere vakantieverhuur in de hele stad en invoeren van een vliegtaks voor ‘pretvluchten’. Op die manier wil Amsterdam een ander soort toeristen trekken.

Duurzame bezoekers

‘We willen niet terug naar de situatie voor de coronacrisis maar zo snel mogelijk een duurzame bezoekerseconomie die de stad en haar inwoners verrijkt’, zegt Geerte Udo, directeur van amsterdam&partners, dat een advies uitbracht over het toerisme in de hoofdstad.


Wangedrag

Het advies is in opdracht van de gemeente gemaakt samen met ruim honderd betrokkenen, onder wie experts, bewonersorganisaties en ondernemers uit de hele stad. Naast het aantrekken van een ander soort bezoeker, pleiten de opstellers ook voor een betere verdeling van het toerisme in de hele stad zodat alle buurten ervan kunnen profiteren. Verder zou het nachtleven in betere banen geleid moeten worden, onder meer om wangedrag tegen te gaan.

 

Kwaliteit

Amsterdam wil af van bezoekers die overlast veroorzaken. Woensdag maakte de gemeente al bekend dat er geld vrij komt voor een imagocampagne om een ander soort toerisme op gang te brengen. Zo wil de stad meer zakelijke reizigers en congresgangers trekken en daarnaast 'op kwaliteit gerichte' toeristen, die liever komen voor de musea dan om te feesten. (ANP)

 

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bertduss (Ziener) op
Ik heb een goede slogan voor ze..

I AMSTERDAM

Oh wacht..
Door Petra op
Amsterdam wil zoveel. Het zal. Amsterdam kost Nederland geld en niet andersom zoals ze graag zelf beweren.

Hek erom en sleutel weggooien.
Door Spijker (n.v.t.) op
Vooral veel niet uitvoerbaar geneuzel en weggegooid geld dus.
Door Robin op
Zo iets als 'ons soort mensen, gelijkgestemden die geboren zijn leiding te geven´. Die komen overal maar niet meer in Amsterdam.
Door Rellie (Terschellinger) op
Nou, dan moeten die toeristen vooral niet in Amsterdam zijn: geen enkele kwaliteit of peperduur. Op de Wadden zijn ze van harte welkom!

Vacatures

Van onze partners