Advertentie

Amsterdam vraagt hulp gemeenten voor opvang slachtoffers

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam vraagt aan zijn collega's van 16 omringende gemeenten om slachtoffers van mensenhandel onderdak te bieden.

11 juli 2012

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft zijn collega's van 16 omliggende gemeenten om hulp gevraagd bij de opvang van slachtoffers van mensenhandel. In totaal zijn 30 extra woningen nodig waar mannen, vrouwen en kinderen uit heel Nederland naartoe kunnen, nadat zij uit de gespecialiseerde opvang zijn gekomen. Dat staat in een woensdag gepubliceerde brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Te weinig woonruimte

Volgens de burgemeester stagneert de opvang van slachtoffers van gedwongen prostitutie, omdat Amsterdam te weinig woonruimte beschikbaar heeft. De gemeenten in de zogenoemde Stadsregio bespreken donderdag het verzoek uit de hoofdstad.

20 woningen

Amsterdam vangt jaarlijks ongeveer 200 slachtoffers van mensenhandel uit het hele land in de stad op. Afhankelijk van de problematiek blijven zij 3 maanden tot een jaar in de gespecialiseerde opvang. Daarna moeten ze doorstromen naar reguliere woningen, maar die uitstroom stagneert omdat Amsterdam jaarlijks slechts 20 woningen beschikbaar heeft voor dit doel.


Getraumatiseerd

,,Daardoor ontstaat een wachtlijst voor deze groep soms zwaar getraumatiseerde mensen. Dit zorgt voor onwenselijke situaties'', schrijft Van der Laan aan zijn ambtgenoten. ,,Ik wil een beroep op u doen om dit probleem op te lossen.''

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie