of 61869 LinkedIn

Amsterdam roept hulp VN in om woningmarkt

Amsterdam roept samen met zeven andere wereldsteden de hulp in van de Verenigde Naties om de problemen rond de woningmarkt te verhelpen.
1 reactie

Amsterdam roept samen met zeven andere wereldsteden de hulp in van de Verenigde Naties om de problemen rond de woningmarkt te verhelpen.

Investeerders doen huren exploderen

Volgens New York, Londen, Parijs, Berlijn, Barcelona, Montreal, Montevideo en Amsterdam kopen steeds meer investeerders huizen in een populaire stad op. Ze verkopen ze met veel winst door, verhuren ze voor hoge prijzen of zetten ze op Airbnb. Door de grote vraag en het geringe aanbod, stijgen de huizenprijzen en exploderen de huren. De steden vinden dat ze bij de landelijke regering weinig gehoor krijgen voor hun stadsprobleem.

 

Speculatie tegengaan

Onder leiding van burgemeester Ada Colau van Barcelona hebben ze daarom besloten een brandbrief naar de VN te sturen. De steden willen op landelijk niveau meer mogelijkheden krijgen om speculatie tegen te gaan en voldoende betaalbare woningen te houden en te krijgen in de stad. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Amsterdam heeft een groot pak boter op het hoofd. Ook bij woningbouw geldt de wet van vraag en aanbod. Als er dus te weinig woningen worden gebouwd dan weet je wat er kan gebeuren.
Het kan ook het eigen WOZ/OZB-beleid eens op de schop nemen. Deze gemeente is namelijk zelf de grootste prijsopdrijver door wijksgewijze via veel te hoge m2 taxaties de prijzen via de pers (o.a. De Telegraaf) te dicteren.