of 61441 LinkedIn

Amsterdam protesteert tegen wietpas

Foto: @gisges_nichs
Foto: @gisges_nichs
Reageer

Enkele duizenden wietgebruikers, coffeeshophouders en belangstellenden zijn zondag in het Amsterdamse Westerpark samengekomen om te protesteren tegen de wietpas. Dat heeft de organisatie van de jaarlijkse Cannabis Bevrijdingsdag laten weten.

Cannabista's

De demonstranten, die zich cannabista's noemen, willen dat een streep wordt gezet door de zogeheten wietpas. Dat is de verplichte registratie die vanaf 1 januari nodig is voor toelating tot een coffeeshop. In het zuiden van het land leidde de invoering al tot lege coffeeshops en meer straathandel, aldus de organisatie. De demonstranten vrezen soortgelijke effecten in het noorden, als de verplichte registratie daar ook wordt ingevoerd.

 

Mislukt experiment

Volgens organisatoren is de wietpas is een mislukt experiment, waarvan alleen de illegale markt profiteert. ,,Je moet cannabis niet criminaliseren, maar reguleren", stellen ze. Cannabisgebruikers worden op het festival opgeroepen te stemmen op partijen die zich tegen de wietpas hebben gekeerd.

 

Alcoholvrij

Ook willen de Cannabis Bevrijdingsdag ,,misverstanden doorprikken" over de cannabisplant, die een wisselende reputatie geniet. Tijdens het festival treden bands en dj's op. Ook zijn er sprekers als de bekende wietkweker Doede de Jong en is er een hennepmarkt. Het festival is alcoholvrij.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.