of 59212 LinkedIn

Amsterdam lokt onderwijzers

Om een baan in het onderwijs aantrekkelijker te maken, gaat Amsterdam beurzen uitkeren aan startende en herintredende leraren. De gemeente heeft daarvoor 1,5 miljoen euro beschikbaar.
3 reacties

Om een baan in het onderwijs aantrekkelijker te maken, gaat Amsterdam beurzen uitkeren aan startende en herintredende leraren. De gemeente heeft daarvoor 1,5 miljoen euro beschikbaar.

Compensatie

Pabostudenten en zijinstromers kunnen studiekosten vergoed krijgen en herintreders kunnen bij terugkeer compensatie krijgen voor gederfde inkomsten. Onderwijswethouder Simone Kukenheim: 'Met name voor herintreders en zijinstromers is de financiële drempel vaak te hoog om ook echt de stap te nemen het onderwijs in te gaan. Ik hoop met deze beurzen die drempel weg te nemen.'

Woonruimte

Het Amsterdamse onderwijs kampt met een lerarentekort. Deels komt dat door een gebrek aan betaalbare woonruimte en hoge reiskosten. Het college heeft daarom al andere maatregelen genomen om leraren te werven, zoals het vergoeden van reiskosten, het regelen van parkeerplaatsen bij scholen en het beschikbaar stellen van honderd woningen voor startende leraren. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ruud op
Een zelfredzame onderwijzer is een goed voorbeeld voor kinderen ! Hij krijgt loon kan een starterswoning kopen net als iedereen er zijn zoveel leuke woningen in Amsterdam die betaalbaar zijn. Hij is volwassen en slim toch ? Vertel eens aan de jongeren hoe je het het gerd hebet op eigen kracht daar leren jongeren van. Er zitten kinderen in de klas die niet eens geld voor eten hebben dat is veel erger..
Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
Lijkt me niet zo verstandig wat Amsterdam wil gaan doen, want als je onderwijzers dit soort faciliteiten wil geven, wat doe je dan met de andere beroepsgroepen waar een tekort aan is? Bouwvakkers, mensen in de zorg en noem er maar een paar op. Dat is discriminerend gedrag.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Het lerarentekort in het Amsterdamse onderwijs zou liggen aan betaalbare woonruimte en hoge reiskosten. Dit zou best kunnen, maar Amsterdam telt inmiddels ook 180 verschillende nationaliteiten, waardoor veel kinderen al een forse achterstand vanwege het feit dat ze reeds vanaf hun geboorte geconfronteerd zijn met vaak slecht geïntegreerde, anderstalige ouders en zich direct gaan moeten handhaven met 2 talen, een voor thuis en een voor school. Dat veroorzaakt natuurlijk direct een slechte start en behoorlijke taalachterstand en als je als leraar, naast het lesgeven in de Nederlandse taal, ook nog geconfronteerd wordt met niet begrijpende leerlingen, kan ik m heel goed voorstellen dat veel leraren kampen met een burn-out. Scholen proberen dat nu te compenseren met zij-instromers, onderwijs-assistenten, surveillanten en geüniformeerde beveiligers wat allemaal natuurlijk enorm kostenverhogend is en veel stakende en terecht demonstrerende leraren veroorzaakt omdat al dat onderwijsgeld op een gegeven moment gewoon op is. Wie het weet, mag het zeggen?!.