of 59162 LinkedIn

Amsterdam in de clinch met FNV over 1 mei-viering

De gemeente Amsterdam ligt in de clinch met vakbond FNV over de invulling van de 1 mei-viering. De vakbond wil naast een mars in het Oosterpark ook een manifestatie organiseren, die volgens de gemeente te veel lijkt op een festival. Dit meldt het Parool.

De gemeente Amsterdam ligt in de clinch met vakbond FNV over de invulling van de 1 mei-viering. De vakbond wil naast een mars in het Oosterpark ook een manifestatie organiseren, die volgens de gemeente te veel lijkt op een festival. Dit meldt het Parool.

Bekende artiesten
Naast de vertrouwde sprekers en een markt wil de vakbond dit jaar ook met attracties en optredens van bekende artiesten komen, zoals Typhoon en Lucas Hamming. Verder wil de FNV de viering opsieren met een boksclinic van Remy Bonjasky en tenten met hamburgers, poffertjes en friet. De bond heeft het evenement aangemeld als een demonstratie.

Evenementenstop
De gemeente Amsterdam is het daar niet mee eens. Kermisattracties, poffertjes- en frietkramen vallen niet onder het demonstratierecht. Dat zijn zaken die bij een evenement horen en daar is geen vergunning voor aangevraagd. Die vergunning zou overigens hoogstwaarschijnlijk zijn geweigerd vanwege de evenementenstop in het Oosterpark. De gemeente ziet in de plannen van de FNV een poging om die stop te omzeilen.


Niet schrappen
In een brief aan de vakbond heeft burgemeester Van der Laan laten weten dat er onderdelen in het programma zijn waarvoor de gemeente geen toestemming geeft. De FNV is echter niet van plan die onderdelen uit het programma te halen. De bond staat op het standpunt dat bij een viering ook feestelijke evenementen horen. 

Bron: Parool 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Relevante Parlementaire Dossiers

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Fritz A. von Geusau op
Ik kan me, met de beste wil van de wereld, niet voorstellen wat hamburgertenten, friteskramen, boxclinics en optredens van artiesten te maken hebben met een demonstratie. In zoverre heb ik dus wel begrip voor het standpunt van de gemeente Amsterdam.
Door Jhr. van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
vraag : Ligt de laatste socialist al op de Oosterbegraafplaats of zit die 102 jarige nog in Huize Avondrood ? Dictatortje Samson zou ik zeker geen socialist willen noemen, ik wed dat hij nooit een arbeider heeft gezien...
Door Donders (mederwerker) op
Zo de rechtse bestuurders in Amsterdam hebben groot gelijk1mei moet verboden worden. Op naar een Totale Rechts Nederland, verbieden dat linkse zooitje als de FNV en zijn leden. De Arbeiders moet luisteren net als in de vorige eeuw werken voor je uitkering en mond houden zo niet geen inkomen. Lang leven Rechts die eindelijk op komen voor de groot verdieners.
Door Annelies Hes (Bewoner) op
Eindelijk, maar dan ook eindelijk steekt de gemeente Amsterdam hand in eigen boezem na de verwoesting van het Oosterpark en probeert alsnog een verdere destructie halt toe te roepen.