of 59250 LinkedIn

Amstelveen en De Rijp tonen begrip voor uitstel

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen.
Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen.
4 reacties

De burgemeesters van Amstelveen en Graft-De Rijp kunnen ermee leven dat de officiële viering van Koninginnedag met een jaar is uitgesteld in verband met de troonswisseling op 30 april. Dat lieten beiden maandag weten in reactie op de bekendmaking van het aftreden van koningin Beatrix.

Beetje teleurgesteld
,,Natuurlijk zijn we een beetje teleurgesteld, maar ik heb te horen gekregen dat de koningin grote waardering heeft voor alle vrijwilligers die zich voor de voorbereiding van de evenementen hebben ingezet'', zegt Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen. Ook Ria Oosterop, burgemeester van Graft-De Rijp vindt het ,,jammer'' dat Koninginnedag dit jaar niet in haar gemeente zal plaatsvinden. ,,Maar ik begrijp het besluit'', zo laat zij in een eerste reactie weten.

Even schrikken voor oranjevereniging
Voor oranjevereniging Amstelveen Oranje was het nieuws eveneens even schrikken. ,,Het is heel jammer, maar volgend jaar is iedereen van harte welkom. Dan hebben we de primeur van de eerste Koningsdag. Ik verheug me er nu al op'', zegt secretaris Sandra van Engelen.

Voorbereidende fase
De organisatie van de festiviteiten voor dit jaar bevond zich nog in een voorbereidende fase. ,,We waren nog aan het inventariseren wie er allemaal mee wilden doen. Het draaiboek was dus nog niet 100 procent gevuld'', bekent de verenigingswoordvoerster. Zij hoopt dat het jaar extra voorbereiding dat het organisatiecomité nu krijgt, zal leiden tot een extra goede uitvoering in 2014.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Govert op
Ik ben blij dat we een stabiele vertegenwoordiging hebben van Nederland in het buitenland. De koningin en familie verdienen wat mij betreft hiervoor diep respect. Ik ben natuurlijk niet van alles wat zij doen op de hoogte maar toch duidelijk meer dan de negatieve briefschrijvers tot nu toe: Hoe kun je anders zo negatief zijn.
Door Thij Lamers op
Dit gedrag van onze koningin laat weer eens zien hoe egocentrisch ze is, op het narcistische af. Ik zou een schadeclaim indienen. Moet de bevolking deze kapitale misser weer betalen. Hieruit blijkt weer eens dat de Oranjes niet geschikt zijn voor hun functie
Door roland op
onaangenaam verrassend dureven ze natuurlijk niet te zeggen, "een beetje teleurgesteld" wie gelooft dat?
Door Gert-Jan (heel belangerijk) op
Is dan al bekend dat Koning Willem IV het bezoeken van gemeente met koekhappen en zaklopen op Koningsdag wilt voortzetten?
Ik kan me best voorstellen dat hij op zijn verjaardag liever wilt thuiblijven. Misschien is hij wel een voorstander van een defilé à la zijn grootmoeder, koningin Juliana!