of 62812 LinkedIn

Amersfoorts spookraadslid was weg naar raadszaal kwijt

Het Amersfoorste raadslid Mustafa Özcan is een jaar lang niet komen opdagen in de raadsvergaderingen omdat de software van zijn navigatiesysteem was verouderd.

Het Amersfoortse spookraadlid Mustafa Özcan van de naar hem vernoemde lijst  Özcan is gisteravond, na een jaar afwezigheid, voor het eerst weer aanwezig geweest tijdens een raadsvergadering. Volgens hem is zijn afwezigheid te verklaren door een verouderd navigatiesysteem.

Raadsvergoeding
Al bijna een jaar was Özcan niet aanwezig geweest bij de raadsvergaderingen. Dit tot grote ergernis van zijn mede raadsleden, want het raadslid blijf onderwijl wel gewoon maandelijks zijn 1700 euro raadsvergoeding opstrijken. 


Verouderde software
Het raadslid verklaarde twee weken geleden tegenover RTV Utrecht overspannen te zijn geweest en op 23 april weer aanwezig te zijn bij de raadsvergadering. Aan die belofte heeft hij zich gehouden. De verklaring die hij afgelegde verbaasde de raad echter: de software van zijn navigatiesysteem was verouderd, waardoor hij de weg naar de raadszaal niet kon vinden. ‘Maar de raadsleden konden de weg naar mij ook niet vinden’, voegde hij daar nog aan toe.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jos Praat (Beleidsmedewerker) op
Wie knijpt mij even?
Door soesterkwartierder (vutter) op
Dinsdagavond was ik aanwezig inde raadzaal en mocht daar getuige zijn van oczan zijn uitleg. Voor dat hij de raadzaal betrad liet hij al zien hoe kinderachtig hij is hij durfde niet eens de normale ingang te gebruiken en ging via een omweg de zaal in. toen heb ik mogen luisteren naar zijn uitleg die mijn inzien nergens op sloeg een onzin verhaal. want ik ben van mening als jou navigatiesysteem zo in de war is dan hoor je niet los op straat te lopen. En dan nog eens verwijzen naar andere dat die personen tekort zijn geschoten lijkt ook nergens op. En JdB het was geen hoongelach inde raadszaal het was redelijk stil ik denk dat de meeste aanwezige het als zeer ergerlijk hebben ervaren. Maar we zullen volgend jaar zien na de verkiezingen wat hij doet maar het is en bkijft een zielige vertoning.
Door Jan op
@Melkkoe. Ga eerst de feiten eens na over wachtgeld vvan ambtenaren. Dat is veel lager en korter dan jij vermeldt. Misschien ben je in de war met bestuurders die 55 jaar of ouder zijn en 10 jaar bestuurder zijn geweest (niet zijnde raadslid). Die krijgen een jaar 80% van hun salaris en daarna tot hun 65e (zal wel 67e worden) 70%.
Door Hendrik op
Triest dat iemand met zulke argumenten zijn raadslidmaatschap aan zijn laars lapt en toch de vergoeding int. Prima dat de raad i.c. de voorzitter actie ondernomen heeft. De enkele spookraadsleden die Nederland kent overschaduwen soms de enorme inzet van grote aantallen raadsleden voor hun gemeente.
Door J. Brouwers (Juridisch Adviseur) op
Zou een justitieel onderzoek hier niet op zijn plaats zijn?
Ik vermoed dat er in strafrecht een artikel voor is, iets met "een samenweefsel van verdichtselen"! Uit de reacties lijkt mij dat er kennelijk meer mensen vraagtekens hebben! Ik denk maar even hardop!!!
Door Bert op
Is vast op vakantie in Syrie geweest. Maar mensen, laten we eerlijk zijn. Toch te triest voor woorden dat dit allemaal zomaar kan van de belastingcentjes. Politiek is toch een lachertje. Wie neemt de politiek nog serieus?? Triest
Door rg (lezer) op
Geweldig, wat een humor heeft die man!
Door Hoedtje op
Typisch voorbeeld van "Vertrokken naar Onbekend" .....
Mieke Telkamp zong er vroeger al over: Waarheen leidt de weg.............
Door JdeB (adviseur) op
Dat zal dan wel hoongelach zijn geweest in de raadszaal. Kon hij dan niet bellen?, heeft hij zich ziek gemeld? waarom kon hij vroeger de weg wel vinden?
Allemaal flauwekul en een typisch staaltje van niet je verantwoordelijkheid nemen, en dat is nou juist een eigenschap die raadsleden wel zouden moeten hebben.
Door Melkkoe (Econoom) op
De Bulgaren hebben voor miljarden euro's aan Toeslagen gefraudeert. Management krijgt vanwege mismanagement gouden handdrukken mee.
Ambtenaren krijgen vanwege slecht functioneren
ontslag en krijgt wachtgeld gedurende 5 jaar 100% van zijn laatstverdiende inkomen mee. Politici op Rijksniveau declareren voor tienduizenden euro's,
terwijl ze de kosten in werkelijkheid niet gemaakt hebben. De wethouder in Limburg kent een verhuisvergoeding van meer dan € 100000,- toe aan woonwagenkamp bewoners. Een raadslid is helemaal overspannen thuis en heeft zware gezondheidsklachten, maken ze zich druk om € 1700,- per maand. Jullie moeten je doodschamen.
Dat is toch een hypocriete opstelling ? Er is 1 Nederlandse politieman, die uit Groningen komt, naar Frankrijk vertrokken en heeft helemaal niets van zich laten horen. Heel Nederland staat op zijn kop. Een Turkse raadslid is geruime tijd afwezig. Niemand die zich er druk om maakt. Je kan toch met alle raadsleden een huisbezoek doen ? Als je je
oprecht zorgen maakt om je collega raadslid.
Kijk eerst goed naar de spiegel voordat je vooroordelen hebt. Welk gezicht ?