of 63908 LinkedIn

Amersfoorts spookraadslid was weg naar raadszaal kwijt

Het Amersfoorste raadslid Mustafa Özcan is een jaar lang niet komen opdagen in de raadsvergaderingen omdat de software van zijn navigatiesysteem was verouderd.

Het Amersfoortse spookraadlid Mustafa Özcan van de naar hem vernoemde lijst  Özcan is gisteravond, na een jaar afwezigheid, voor het eerst weer aanwezig geweest tijdens een raadsvergadering. Volgens hem is zijn afwezigheid te verklaren door een verouderd navigatiesysteem.

Raadsvergoeding
Al bijna een jaar was Özcan niet aanwezig geweest bij de raadsvergaderingen. Dit tot grote ergernis van zijn mede raadsleden, want het raadslid blijf onderwijl wel gewoon maandelijks zijn 1700 euro raadsvergoeding opstrijken. 


Verouderde software
Het raadslid verklaarde twee weken geleden tegenover RTV Utrecht overspannen te zijn geweest en op 23 april weer aanwezig te zijn bij de raadsvergadering. Aan die belofte heeft hij zich gehouden. De verklaring die hij afgelegde verbaasde de raad echter: de software van zijn navigatiesysteem was verouderd, waardoor hij de weg naar de raadszaal niet kon vinden. ‘Maar de raadsleden konden de weg naar mij ook niet vinden’, voegde hij daar nog aan toe.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door vadervantwee (ambtenaar) op
Ik de daden (of eigenlijk het 100% gebrek er aan) van dit raadslid niet goedpraten, maar ik ben blijkbaar de enige die deze uitspraak niet serieus neemt? Vooral door de tweede uitspraak (men kon de weg naar hem niet vinden) geeft hij aan dat dit niet letterlijk genomen moet worden.
Door Annemiek (ICmedewerker) op
Dat is lachen! Een raadslid dat de raadzaal niet kan vinden. Kortom, een raadslid dat de weg kwijt is. Zoals vele vele andere politici in dit cabareteske land. Met als meest afschrikwekkende voorbeeld op het moment: 'Bulgaren'Weekers. Een troost: morgen doemt er vast weer een ander afschrikwekkend voorbeeld op. Nog even doorbijten dus, verdwaalden.
Door jh op
Goh wat een humor heeft dit raadslid zeg.
Zijn navigatie heeft Turkeye wel kunnen vinden ondanks dat het verouderd is????
Dit is te triest voor woorden.
En de " gewone" ambtenaar wordt aansprakelijk gehouden voor dit soort gedragingen van raadsleden. Tja want ambtenaar is ambtenaar. Dus niet het zijn die BOBO's die zich boven en onder de wet wanen.
Door soesterkwartierder (vutter) op
We hebben in Amersfoort nog een 50% spookraadslid ene van Vliet die is er ook vaker niet dan wel toevallig zag ik hem weer op de zelfde avond in de raadszaal toen het echte spookraadslid weer verscheen. Zouden ze samen soms wat hebben of was van vliet zijn eigen zaakjes aan het regelen ??
Door Hannes Haganum (Overheidsdienaar) op
Dit is een dieptepunt in de lokale democratie. De gemeenteraad moet hier onmiddelijk zichzelf reinigen en deze versufte charlatan zijn zetel ontnemen. Het gaat om een ernstige vertrouwenskwestie. In figuurlijke zin is deze Mustafa niet de enige politicus die de weg kwijt is.
In zulke gevallen moet ook het recht op wachtgeld worden afgenomen.Door Fritz op
Beste Melkkoe,
Voor zover u een baan heeft, vervult u die functien dan ook niet met het oog op uw eigen financiële belangen? En voor zover het de volksvertegenwoordiging betreft: in 2014 zijn er verkiezingen. Dan kunt u, in het stemhokje, afrekenen met vertegenwoodigers die u loze beloften hebben gedaan. Succes.
Door Piet (consultant) op
Ha, ha, is hij de enige politicus die de weg kwijt is!

Net als staatsecr Weekers, d.i. symbolisch voor Ned politicie.

Te triest voor woorden, waar gaat het heen, is dit Ned nog??
Door Melkkoe (Econoom) op
Wie heeft er nog vertrouwen in de politici ?
Zowel landelijk als lokaal ?
Wie heeft er nog vertrouwen in de ambtenaren ?
Ze bekleden deze functies voor hun eigen
financiële belangen, niet voor de volksbelangen.
Als je maatregelen treft m.b.t. korten van salarissen
is er geen eensgezindheid bij hen. Ze maken 10000 beloftes. Als je geluk hebt komen ze 1 na. Zelfverrijking vinden ze heerlijk. Ze worden aangestelt. Vervolgens gaan ze vanaf hun ambtstermijn praten, praten, praten. Kijk je terug
naar de resultaten. Wat hebben ze gedaan om de belangen van het volk te vertegenwoordigen ?
Ze praten allemaal als Brugman. Kost de belastingbetaler klauwen met geld. Ze zijn niet productief. Mensen willen een baan. Gezin onderhouden. Ze hebben ambities. Niemand kan deze doelen verwezenlijken, omdat de volksvertegenwoordiging slechts alleen maar blijven praten. Daarvoor zijn ze niet aangestelt.
Door Johan (consulent) op
Kon Mustafa Özcan de weg niet vragen? Of sprak hij de taal onvoldoende? Hoe kan hij trouwens dat hij nu de weg wel heeft gevonden, nu zijn afwezigheid in het nieuws is geweest? Of heeft hij zijn navigatiesysteem vernieuwd?
Door Dick Zumker (Wethouder) op
En dan vinden we het vreemd dat het vertrouwen in de politiek tot 11% is gedaald!