of 61441 LinkedIn

Ambulancedienst bekijkt juridische mogelijkheden

De ambulancedienst van Amsterdam wil naar aanleiding van een incident in Amsterdam-Noord aangifte doen tegen een agressieve man die ze bedreigde en hinderde.
3 reacties

De ambulancedienst Amsterdam bekijkt de juridische mogelijkheden om aangifte te doen tegen een man die zaterdagavond ambulancebroeders in de hoofdstad hinderde tijdens hun werk. De dienst hoopt daarmee jurisprudentie te verkrijgen voor mogelijke toekomstige gevallen van geweld tegen hulpverleners. Dat bevestigde woordvoerder Peter Duijf van Ambulance Amsterdam maandag.

Eerste keer

,,Wij zijn gehinderd in ons werk. Dat kan gevolgen hebben voor de toestand van een patiënt'', aldus Duijf. ,,Dit is een heel duidelijk voorbeeld van hoe het niet moet.'' Een ambulancebroeder die betrokken was bij het incident, doet ook zelf aangifte tegen een van de omstanders wegens bedreiging. Het is volgens de woordvoerder van Ambulance Amsterdam in ieder geval in Amsterdam de eerste keer dat na een dergelijk incident niet alleen de getroffen hulpverlener aangifte doet, maar ook de hulpverleningsorganisatie.

 

Aangifte tegen hulpdienst

Een van de betrokken omstanders heeft maandag op zijn beurt aangifte gedaan tegen de hulpverlener wegens mishandeling, zo bevestigde de politie.Tijdens hun werk na een verkeersongeval in Amsterdam-Noord werden de hulpverleners zaterdagavond gehinderd door omstanders. Volgens de politie schreeuwden de omstanders tegen de ambulancemedewerkers en bleven ze in de weg staan. De politie moest ingrijpen om de rust te herstellen. Een 32-jarige man is daarbij gearresteerd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door gerrie op
Gericht met scherp schieten is de oplossing
Door J. Kop op
Amsterdam, waarin al sinds mensenheugenis de PvdA de dienst uitmaakt. Bescherming van burgers en hun eigendommen is er allang niet meer bij. Het kraken is bijna een hoofdstedelijk visitekaartje geworden. Pas het VVD-CDA-PVV kabinet heeft hieraan een einde gemaakt.

Maar nu woekert de kanker in het vuurrode bolwerk nog verder: Hulpverleners kunnen hun werk niet meer doen zonder agressie en bedreiging. Filmpjes op Youtube laten zien wie de daders zijn, allemaal met een "kleurtje".

Lang leve het multiculturele PvdA-ideaal !
Door Waterrat (observer) op
Eigenlijk best wel triest dat de ambulancedienst zelf naar juridische middelen moet grijpen om gewoon hun werk te kunnen uitoefenen. Het zal misschien wel een beetje kortzichtig zijn van mij, maar als het duidelijk is (vaak ter plaatse) wie of welk persoon de hulpverleners "in de weg staat", direct oppakken en een standaard straf (snelrecht)op los laten. Ik dacht zelf aan 1 of 2 jaar cel. Respect voor de hulpverleners is voor sommigen blijkbaar toch ver te zoeken. Het moet voor onze overheid toch niet zo moeilijk zijn om een wetsvoorstel op te stellen. (met andere zaken is dat vaak in een week beslecht)