Advertentie

Ambtenaren opgepakt om fraude met invalidenparkeerkaarten

De ambtenaren worden ervan verdacht dat ze de invalidenparkeerkaarten op het kenteken van de 'klanten' hebben gezet. Die kregen daardoor ook voorrang bij het verkrijgen van een parkeervergunning. Daardoor bleven bonafide aanvragers voor een parkeervergunning langer op de wachtlijst staan.

14 maart 2018
invalidenparkeerkaart.jpg

Vijftien mensen, onder wie twee ambtenaren van de gemeente Amsterdam, zijn dinsdag aangehouden in een onderzoek naar fraude met invalidenparkeerkaarten. De twee ambtenaren zouden vervalste invalidenparkeerkaarten hebben verkocht. De andere dertien mensen konden met die kaarten misschien wel jarenlang overal gratis in de stad parkeren.

Geschorst

De ambtenaren worden ervan verdacht dat ze de invalidenparkeerkaarten op het kenteken van de 'klanten' hebben gezet. Die kregen daardoor ook voorrang bij het verkrijgen van een parkeervergunning. Daardoor bleven bonafide aanvragers voor een parkeervergunning langer op de wachtlijst staan. De politie houdt rekening met nog meer arrestaties. De gemeente heeft de twee ambtenaren geschorst. Bureau Integriteit heeft maandenlang intern onderzoek verricht. De ambtenaren worden verdacht van het medeplegen van valsheid in geschrifte, oplichting en ambtelijke corruptie. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J.de Niet / Strat.Adviseur
Bereslim om invalidenparkeerkaarten (die in 2001 afgeschaft zijn) te verkopen. Die hadden nog de eis dat er een pasfoto op moest staan. De huidige gehandicaptenparkeerkaarten wekken enorme fraude in de hand. Daarom moet elke kaart om de drie jaar opnieuw aangevraagd worden en dient de betrokkene gekeurd te worden, wat hij of zij ook mankeert. De kaart moet verder hard gepersonialiseerd te worden zodat misbruik wordt geminimaliseerd. En toezichthouders (politie en BOA's) mogen wat mij betreft keihard optreden tegen misbruikers van de schaarse parkeerruimte die bestemd is voor mensen die echt wat mankeren. Schiet ze maar in de benen!
Advertentie