Advertentie

Ambtenaren moeten parkeerboete gewoon betalen

Ook Nederlandse ambtenaren hebben af en toe Berlusconi-achtige neigingen. Bij het krijgen van een parkeerboete is het niet ongewoon een appèl doen op de collegiale banden in de hoop dat die teruggedraaid wordt. Doetinchem wil na een misverstand afrekenen met deze omgangsvormen.

29 mei 2009

Visitekaartje op dashboard
Een Doetinchemer diende vorig jaar een klacht in bij het college nadat hij zag dat een fout geparkeerde auto een bekeuring had en de auto er naast, eveneneens fout geparkeerd, niet. De tweede auto had wel een visitekaartje op het dashboard liggen waaruit bleek dat de eigenaar een gemeenteambtenaar was.

 

Misverstand
B en W liet de zaak onderzoeken en kwam opgelucht tot de conclusie dat alles berustte op een misverstand. De bekeurde auto had de prent de dag ervoor al gekregen. Maar voor de gemeente Doetinchem was dit wel een reden om de integriteit weer eens even hoog op de agenda te zetten.

 

Integriteitscampagne
'We hebben dit als praktijkvoorbeeld genomen in het kader van een integriteitscampagne en een flyer intern verspreid namens het Team Handhaving,' vertelt gemeentewoordvoerder Monique Hoksbergen. Het verzoek was om het ze niet lastig te maken als ze een bekeuring uitdelen, ze doen gewoon hun werk.'

 

Bespreekbaar maken
De woordvoerder benadrukt dat niet alleen ambtenaren zich schuldig maken aan dit gedrag: 'Niemand vindt het natuurlijk leuk om een boete te krijgen, het kan net zo goed de buurvrouw zijn die vraagt om de bekeuring terug te draaien. Maar zo'n opmerking krijgen de handhavers vaak en daar hebben ze last van. We willen integriteitskwesties bespreekbaar maken, daarom hebben we die flyer rondgestuurd.'

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie