of 62284 LinkedIn

Ambtenaren gemeente Waalre aangeslagen

De aanslag op het gemeentehuis van Waalre doet wat met het veiligheidsgevoel. De afdeling Burgerzaken richt een alternatief loket in bij de brandweerkazerne.
Reageer

Veel medewerkers van de gemeente Waalre zijn aangeslagen door de verwoesting van hun gemeentehuis. De brandstichting roept bij hen gevoelens van onveiligheid op, zei het hoofd Beleid en Uitvoering Rob Geertsen van de gemeente donderdag.

Veiligheidsgevoel
,,Stel dat de geruchten waar zijn en het gebeurde mogelijk te maken heeft met het werk dat je doet, dan kun je dat persoonlijk oppakken'', zei Geertsen. ,,Het doet iets met je veiligheidsgevoel. Om maar een voorbeeld te noemen: onder bijna alle stukken heeft mijn paraaf gestaan.''

Burgerzaken
Inwoners van Waalre die een paspoort willen aanvragen, een geboorte willen doorgeven of andere burgerzaken willen regelen, kunnen daarvoor vanaf vrijdag terecht in de brandweerkazerne in het dorp. Dit alternatieve loket wordt donderdag ingericht.

Noodmaatregel
De noodmaatregel is nodig, omdat het gemeentehuis van Waalre woensdag voor een groot deel is uitgebrand en daardoor helemaal onbruikbaar is geworden. De gemeente verwacht maandag ook de meeste andere producten en diensten weer te kunnen leveren.

Rechercheonderzoek
De brand in het monumentale pand brak uit nadat twee auto's op het pand waren ingereden. De politie en gemeente gaan uit van een opzettelijke daad, maar zeggen nog niet te weten wie daarvoor verantwoordelijk is. Het rechercheonderzoek is in volle gang.

Voorgevels
Wat er met de overgebleven resten van het raadhuis gebeurt, is nog niet bekend. Als de veiligheid het toelaat, worden de voorgevels gestut, aldus de gemeente. Verder wordt gekeken wat kan worden bewaard.

Bruiloft
Bruidsparen moeten door de brand ook uitwijken naar een andere locatie. De eerste trouwerij staat maandag gepland. Het volgende huwelijk wordt op 10 augustus gesloten.

Bij Eindhoven
De brand leidt plaatselijk opnieuw tot de discussie of het incident aanleiding is om de gemeente Waalre te laten overgaan in één grote gemeente Eindhoven. ,,Gemeente Waalre komt dit incident te boven. Verder doen we hierover op dit moment geen uitspraken'', schrijft de gemeente op de website.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners