Advertentie

Ambtenaren: geen coronatoegangsbewijs gemeentehuizen

Mag een gemeente ambtenaren vragen een coronatoegangbewijs te laten zien bij het betreden van stadskantoren en gemeentehuizen? Nee, zegt driekwart van de ambtenaren in een poll op de website van Binnenlands Bestuur.

21 november 2021
QR-code-.JPG

Mag een gemeente ambtenaren vragen een coronatoegangbewijs te laten zien bij het betreden van stadskantoren en gemeentehuizen? Nee, zegt driekwart van de ambtenaren in een poll op de website van Binnenlands Bestuur.

Kanttekeningen

Met het oog op de invoering van de Tijdelijke wet uitbreiding coronatoegangsbewijzen heeft demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken de VNG gevraagd hoe de vereniging er tegenover staat om ambtenaren in stadskantoren en gemeentehuizen om een toegangsbewijs te vragen.  De VNG plaatste daar kanttekeningen bij. ‘In de huidige tijd van krapte op de arbeidsmarkt kunnen werkgevers zich het niet veroorloven om groepen werknemers op voorhand uit te sluiten,’ schreef de koepelorganisatie aan de demissionair minister.

 

Tegenstellingen

VNG-directeur Beleid Pieter Jeroense gaf aan dat een facultatieve bevoegdheid om een coronatoegangsbewijs aan werknemers te vragen, in de sector gemeenten kan leiden tot scherpere tegenstellingen tussen gevaccineerde en ongevaccineerde werknemers. ‘Om die te beheersen, zou het werkgevers helpen om inzicht te hebben in sectoren waarin transmissie van het virus op grote schaal plaatsvindt op de werkvloer’, antwoorde hij.

Grotere reikwijdte

In een poll op de website legde Binnenlands Bestuur de vraag voor aan de ambtenaren. Van de 687 mensen die reageerden meent 74 procent dat gemeenten niet om een coronatoegangsbewijs mag vragen. 26 procent vindt dat dat wel gevraagd mag worden van ambtenaren alvorens ze toegang krijgen tot het gemeentehuis. Sommige respondenten vinden dat zo’n beslissing op landelijk niveau genomen moet worden en dan voor alle overheidsdiensten moet gelden. Andere mensen juist dat een dergelijke beslissing een nog grotere reikwijdte zou moeten hebben, en ook zou moeten gelden voor ziekenhuizen, scholen en andere publiek toegankelijke gebouwen.

Reacties: 43

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hoekstra / Ambtenaar
Ik lig naast mijn stoel. De VNG maakt zich plotsklaps zorgen over de krapte op de arbeidsmarkt en de moeite op personeel te werven. Sluit betere CAO's af zou ik zeggen in plaats van dat miezemuizen over Coronatoegangsbewijzen. Naast een slechte CAO moet ik dus als gemeenteambtenaar er ook nog rekening mee hoduen dat ik collega's krijg die bij een Coronatoegangsbewijs zouden wegblijven. Wat mij betreft: graag! Aan die collega's, nieuw of oud heb ik geen behoefte. En reken maar dat het de tegenstelllingen aanwakkert, maar dat komt wat mij betreft vooral van één kant, namelijk de mensen die niks willen; niet vaccineren, geen mondkapjes, niet testen maar wel: ongehinderd feestvieren, op wintersport en als het zo uitkomt met voorrang boven niet-corona zorg in het ziekenhuis opgenomen worden. Dit alles onder het motto: mijn vrijheid. Ja, vooral 'mijn'. Ik zou zeggen: hoe eerder hoe beter die coronatoegangsbewijs controle.
Bart / zzp bij overheid
VNG gedraagt zich op als een zeer onbeschofte werkgever.

Eerst medewerkers een fooi geven. pas in december lonen met een stukje koopkracht indexeren. Alsof de eerste 11 maanden geen hogere prijzen waren.



En alsof er niet duizenden vacatures moeilijk ingevuld kunnen worden. De kwaliteit holt achteruit. Dat krijg je als je de laatste 15 jaar 30 procent achter loopt met loon indexeren. Inhuurbedrijven trekken een flesje champagne open.



En vervolgens maken ze zich zorgen over de rechten van ambtenaren en dat er bijna niemand meer ambtenaar wil worden(...)



Volstrekt ongeloofwaardig(!)

Als het oprecht was, had VNG de lonen gecorrigeerd met inflatiecijfer over de afgelopen jaren met ingang van 1 januari. Nu is het goedkoop scoren voor de buhne. Bah Bah.



Zoals de vries zegt, zitten wij ook niet te wachten op collega´s zonder vaccinatie.



En ook niet op mensen die denken dat ze geen 1,5 m afstand hoeven te houden.
Wietske
Het doel van een coronatoegangsbewijs is volslagen onduidelijk:

- de groene vink geeft geen enkele garantie op geen Corona hebben,

- ook iemand met een groene vink kan iemand anders besmetten

- en sinds kort kan ook iemand met een vaccinatie doodziek worden vanwege het ontbreken van de booster.



Kortom: Nutteloos!
de jong / ambtenaar
@Wietske:

- geen garantie: nee, misschien niet maar meer dan niks, veel meer. Dat er enkele fout-groene tussen zitten wil niet zeggen dat je hele ding maar overboord kunt gooien. Drogredenering van mensen die tot de categorie niet-willers behorne.

- nee, iemand die gevaccineerd is en desondanks corona heeft kan iemand besmetten; groene vink PLUS corona dus, en niet groene vink kan iemand besmetten. Slordig denken. Verder: iemand mét corona moet thuisblijven en dus is een groene vink geen vrijbrief. Dat heeft ook niemand beweerd. Wederom: een spijker op laag water zoeken van mensen die koste wat het kost onder de regeltjes uit willen komen.

- ja, je kunt heel ziek worden. Niet vanwege het ontbreken van een booster maar omdat a. een vaccin nooit 100% bescherming biedt en b. in bescherming afneemt. Dus is een booster zinvol om ernistige ziek worden van corona te voorkomen. Maar vaccineren zonder booster beschermt nog altijd vele malen meer en beter dan helemaal niet vaccineren. Wederom: drogredenering, slordig denkwerk met als enig doel: er onderuit komen om je aan de regels te houden.



Kortom, niet nutteloos en mensen die dat roepen behoren wat mij betreft dus tot de groep 'mijn vrijheid'-roepers.
Is wel zo
Zal wel een hele representatieve poll zijn. Ik kan mij niet voorstellen dat de overgrote meerderheid die wèl gevaccineerd, ineens zo begaan is met al die facebookgeschoolde egoïstische klojo's waarvoor we nu allemaal weer een beklapje mogen dragen. Een lappie voor een wappie.
Overheidsdienaar
@ Door Is Wel zo: wauw.... ik mag hopen dat u niet in dienst bent van welke overheid dan ook. Waar is uw objectieve houding? Waar is uw respect voor de burger?

Tenslotte hoop ik dat u zich bij de uitvoering van uw werkzaamheden wel laat leiden door objectieve informatie en niet slechts uw onderbuikgevoel dat is gebaseerd op overheidspropaganda.



@ De veies: heeft u zich al gerealiseerd dat er in onze maatschappij het recht op lichamelijke integriteit bestaat en dat u helemaal niets te maken (en te beslissen!) heeft over het lichaam van een ander? Zelfs als iemand geen vaccinatie wil omdat de lucht paars met groene stippen is, heeft u daar helemaal niets mee te maken.



Het corona-toegangsbewijs maakt onderscheid tussen mensen, sluit mensen buiten en is een hellend vlak.

Dat u dit goedpraat is werkelijk onvoorstelbaar. Er zijn meer dan genoeg gevaccineerden die zich bij klachten niet laten testen (of wel getest zijn maar zich niets uittrekken van de testuitslag) en vervolgens vrolijk een hele groep aansteken. En dan zijn de niet-gevaccineerden het probleem?

Bizar dat een ambtenaar meewerkt aan verdeel en heers en de hetze die momenteel is ontstaan jegens niet-gevaccineerden.



Als laatste punt nog: u bent op de hoogte dat vaccineren beneden de 60 jaar nauwelijks zinvol is? Dus ga lekker uw spuit halen en laat de jongeren met rust.
Dieuwe / adviseur
ik reageer op de heer de Vries die nogal boude uitspraken doet. Mijnheer de Vries, mijn vrouw ligt nu in bed met corona omdat een vrijgezelle collega op dr werk heerlijk het weekend uit zn dak moest op een dansfeest. Komt daarna dinsdag gewoon op zn werk en vertelt halverwege de dag dat hij snotterig is geworden. Maar ja; veel gefeest en gezweten tweekend. Wordt gelijk naar huis gestuurd met advies testen. Commentaar; kan mij niks gebeuren ik ben dubbel geënt. Uitslag positief, gevolg hele team nu corona. Met dank aan Alex. Ik voel me inmiddels ook al niet zo lekker, komt dat nu van jouw ongenuanceerde stuk of is het ook corona? Artikel 1 van de grondwet zou ik er graag inwillen houden. respect voor een ieders mening ook bij corona.
Ben Quint
Ik vraag me af of de reflectanten uit het onderzoek wel een doorsnee zijn. Deze kwestie en andere neigen al snel tot het geven van een mening en dat mag natuurlijk. Het uitsluiten van groepen mensen op welke grond dan ook kan gewoon niet. Of het nou over Covid gaat of - één van de vele kabinetsblunders - zoals de kinderopvang toeslag. Al deze zaken maken dat de overheid niet meer te vertrouwen is. De AVG moet hoognodig worden geëvalueerd worden. Dat is namelijk voldoende staats- en veiligheidsbedreigend gebleken. Maar dat is onze overheid inmiddels zelf ook! Ja en Covid ook, dat valt niet te ontkennen.

Daar waar de staats- en onze eigen veiligheid in gedrang komt vind ik ingrijpen niet meer dan normaal. In landsbelang moet je dat maar even incasseren. En daar heeft elk persoon een andere mening over. Dat betekent dus niet dat je gelijk mijn hersens inslaat en mijn familie bedreigt.

Met Covid besmetting op je werk verschijnen vind ik ook niet kunnen - doorlezen het gaat verder - als dat de veiligheid van ons en onze staat in gevaar brengt. Tenzij je dat werk zo inricht dat het wel mogelijk wordt! En de mensen die naar het gemeentehuis toe moeten voor een zekere dienst. Dat kun je ook faciliteren!

Respect, daar draait het om, en dat is niet eenzijdig!
B. Janssen / Ambtenaar
In dienst van de overheid, als uitvoerder van de overheid: natuurlijk moet dat kunnen een QR-code vragen. In Belgë wordt je in april ontslagen uit de zorg wanneer je dan nog niet bent gevaccineerd. En wat betreft die tweedeling: hier kiest een minderheid om de meerderheid te belasten met hun egocentrische opvatting over gezondheid en risico's. Wanneer gaan we stoppen om daar nog rekening mee te houden?
Jos / Financieel Adviseur
Dus je laat je niet vaccineren maar als je ziek wordt moet iedereen in ziekenhuis zo snel mogelijk voor jouw klaar staan om je weer rap op de been te krijgen. Waarbij je dan medicijnen krijgt waar we ook niets van afweten. Hoe hypocriet kun je zijn ? Ik vind niet prettig om met een collega aan de tafel te zitten die zich niet laat vaccineren. Niet gevaccineerde hebben hogere besmettingsgraad dan gevaccineerde mensen.
Ambtemans / Ambtenaar
Die polls zijn notoir onbetrouwbaar omdat wappies elkaar opjutten in Telegram-groepen.



Van de Nederlanders is 85% gevaccineerd. Onder ambtenaren ligt dat waarschijnlijk iets hoger.



De stilzwijgende meerderheid is voor de 2G-regel blijkt ook uit representatieve steekproeven, zoals die van de NOS. Die steun neemt naar verwachting toe nu iedereen met lockdownmaatregelen wordt geconfronteerd doordat een kleine minderheid weigert zicht te laten vaccineren.



Corona kun je niet wegpolderen, zachte heelmeesters maken stinkende wonden en werknemers hebben recht op een veilige werkomgeving.



Het wordt tijd om ongevaccineerde ambtenaren te weigeren bij de poort.
ambtenaar
Als medewerker van de overheid heb je een voorbeeldfunctie. De overheid maakt regels (ook lagere overheden), de eerste die er dan aan moet voldoen is de overheid zelf vind ik. Het staat bijzonder raar om als gemeente zelf niet de medewerkers te vragen om een coronatoegangsbewijs, maar dat wel aan de rest van de maatschappij op te leggen.
Mandy / gemeenteambtenaar
Dan kies ik voor 1G. Iedereen testen, het groene vinkje zegt helemaal niets. Beter nog helemaal afschaffen dat onding.
Karel / grote verbazer
Wat een gedoe, natuurlijk een QR-code laten zien. We willen werkelijk van alles, maar willen ook van alle verplichtingen af. Tenzij we op vakantie gaan, dan vinden we een QR-code en vaak nog aanvullende maatregelen vanzelfsprekend. Want tja, dan zijn we op vakantie en zodra we weer thuis zijn, zijn we weer anti. Tegen zo goed als alles. En hebben overal kritiek op, zonder een goed alternatief.
Is wel zo
Nee hoor Mandy, het feit dat jij je niet wilt laten vaccineren wil niet zeggen dat de 85% die dat wel heeft gedaan dan maar zich doorlopend moet laten testen. Je zult vast je redenen hebben (een godje, kakelende facebookorakels, een combi van niet al te snugger en stronteigenwijs) maar keuzes hebben nu eenmaal consequenties. Zonder rijbewijs mag je ook de weg niet op.
Bernard
De uitsluiting en discriminatie in overtreding van de Grondwet, mensenrechtenverdragen en het strafrecht is een feit. Grondrechten en bewegingsvrijheid van mensen worden aangetast zonder geldige reden. Iedereen die meewerkt aan een corona toegangsbewijs wordt een medeplichtige. Griezelig om op veel plekken te lezen dat mensen hiermee instemmen en mensen zelfs van hun inkomsten willen beroven of medische toegang willen ontzeggen. Vaccinatie moet een vrije keuze zijn. Dat het niet doet wat beloofd is, is een feit en de lange termijngevolgen zijn nog niet eens bekend. Dat een demissionair kabinet al illegaal allerlei 'maatregelen' heeft genomen zonder de noodtoestand uit te roepen kan gerust als illegaal beschouwd worden. Dat een meerderheid van de Kamer hiermee instemt zegt niets want ook zij kunnen niet handelen in strijd met de Grondwet. En van niet een van die maatregelen is effectiviteit aangetoond. De overheid is het probleem, niet corona. De cijfers bewijzen dit. Is niemand behalve de maatregelen, de censuur opgevallen, het meewerken van de traditionele media aan een eenzijdig verhaal en de haatzaaiende en opruiende teksten van Hugo de Jonge en het gebrek aan controle op uitgaven aan tescentra, mondkapjes etc. terwijl niets wordt gedaan aan levensstijladvies of opschalen van de IC en bewezen medicijnen worden verboden terwijl artsen voorheen vrijheid hadden om een diagnose te stellen en medicijnen voor te schrijven? De rechtsstaat en maatschappij zijn de klos. Deze regering minacht de rechtsstaat en de grondrechten en kan niet meer legitiem genoemd worden.
Mandy / gemeenteambtenaar
@ iswelzo Ik kan me niet laten vaccineren i.v.m. auto-immuunziekte. Daar zijn er meer van. Ik ben al sinds maart 2020 voornamelijk thuis. Die enkele keer dat ik ergens heen moest heb ik me vooraf laten testen. Dus niet te snel oordelen graag. Besmette gevaccineerden hoeven zonder testen, komen overal binnen en zijn net zo besmettelijk als gevaccineerde.
J.H. Post
Hoog tijd voor een algemeen vaccinatieplicht met een goede uitzonderingsregeling voor degenen die zich om medische redenen niet kunnen laten vaccineren. Dan zijn we tenminste ook van de QR-discussie verlost.
Paul / beleidsadviseur
De minister heeft het maar lastig: hij wil ongevaccineerden koste wat kost overtuigen van de werking van het Wuhanvaccin, terwijl hij - om de boostershots aan de man te brengen - de reeds gevaccineerden ervan moet zien te overtuigen dat de toegediende injecties niet (langer) werken zoals beloofd.



Hoeveel spuiten er nog zullen volgen staat - evenals de gevolgen op langere termijn - in de sterren geschreven. Vast staat enkel dat niemand op enigerlei wijze aansprakelijk zal zijn.



Waarom brandmerken wie zijn lijf op zeer goede gronden niet aan de grillen van de staat wil overleveren? Hoe lang hebben ongevaccineerden überhaupt nog recht van bestaan?



"Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety."

Benjamin Franklin (1706-1790)

Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Dit wordt dan een probleem omdat inmiddels er inmiddels een meerderheid zou zijn dat er toegang geweigerd kan worden als men als ongevaccineerde het gemeentehuis wil bezoeken. Ook op dit punt slaat de polarisatie wellicht toe.
Ambtenaar
Erg problematisch om ook hier de complot theorieën te zien doorsijpelen. Wuhanvaccin? Ach natuurlijk, dat Corona is toch allemaal nep, waarom zouden we ingrijpen....



In al deze discussie wel fijn om nog even zicht te houden op het feit dat we nog steeds in een gigantisch gevaarlijke pandemie zitten. Hellend vlak argumenten kunnen in sommige situaties geaccepteerd worden, maar laten we niet doen alsof dit een volstrekt normale situatie is.
Saskia / bewoner Z Holland
Het lijkt mij in ieder geval heel gevaarlijk om mensen die gevaccineerd zijn níet te vragen zich te laten testen voordat ze naar kantoor komen. Want deze mensen kunnen ook anderen besmetten. Alleen ongevaccineerde mensen dit te vragen, creëert schijnveiligheid, en is voor mij een reden om thuis te blijven werken. Laat iedereen gewoon thuis een zelftest doen, en bij twijfel naar de GGD. Dat doen ze op scholen ook.
Terpstra / Beleidsadviseur
Er schijnt geen gedeelde middenweg te zijn, of iedereen moet een vaccin of je bent een ontkenner/complotdenker/wappie. De opzet van De Jonge is gelukt. Verdeel en heers. Onbegrijpelijk. Heeft iemand die geen vaccin heeft gehad geen recht op een (schaars!!) IC bed? En hoe zit dat dan met iemand die nare bijwerkingen heeft van het vaccin? Deze discussie moeten we toch niet willen voeren? Er wordt iedereen een worst voor gehouden maar erin bijten gaat niet lukken. Zelfs bij een vaccinatiegraad van 100% is er wel een reden te bedenken om die QR heisa in stand te houden. Dan maar een wappie maar ik kijk verder dan de gevestigde media. Zouden meer mensen moeten doen om zicht te krijgen op het falende 'tunnelvisie' beleid. Als het De Jonge echt om de gezondheid van de burgers zou gaan dan had hij andere keuzes gemaakt.
criticus
@Ben:

Het valt me op hoe vaak mensen het woord discriminatie en Grondwet gebruiken, maar de allereerste zin vergeten:

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. 



Er staat tweemaal 'gelijk' in. Ongelijke gevallen mogen ongelijk behandeld worden. Onze maatschappij staat bol van ongelijke gevallen en dus ongelijk behandelen.

Als het gaat om de volksgezondheid, is er een wezenlijk verschil tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. De vraag is dus niet of er een verschil in behandeling mag zijn. Dat mag: het zijn ongelijke gevallen. De vraag is alleen: in welke gevallen in is welke maatregel een redelijk en billijk verschil in behandeling?

H. Wiersma / gepens.
Inmiddels is al uit diverse gerechtelijke uitspraken van het Europese Hof gebleken dat landen grondrechten terzijde mogen schuiven bij noodzakelijke beslissingen ivoor de algemene volksgezondheid. Niets maar dan ook niets staat daarom de Overheid in de weg om een vaccinatieplicht op te leggen. De noodzaak daarvan is inmiddels reeds diverse keren gebleken en wetenschappelijk bewezen bij/door de extra besmettelijkheid van niet gevaccineerden en de daarbij gesignaleerde opleving van het Corona-virus. Het heeft al veel te lang geduurd dat een minderheid (ca.15%) haar wil oplegt aan de meerderheid (85%). Er is inmiddels nagenoeg onvoldoende ruimte in door Corona-patiënten overbevolkte ziekenhuizen. Bovendien staan veel te veel burgers al 1 - 2 jaar in de wachtrij, zelfs voor noodzakelijk zware operaties.
Is wel zo
@Mandy

Ik heb goed nieuws!

https://nos.nl/collectie/13850/artikel/2397386-s …

Geweldig toch?! Ik zou zeggen: morgen effe een prikkie halen.
Bernard
Dat er nog steeds mensen zijn die doen alsof er een heftige pandemie is die deze draconische onderdrukking rechtvaardigt vind ik te bizar voor woorden. 99,9% van de mensen overleefd het, de sterfte ligt tussen 0,1 en 0,2%. Van diegenen die besmet raken wordt 70% niet eens ziek. De oversterfte was vanaf februari 2021 bijna niet hoger dan normaal. Na het vaccineren is de oversterfte juist iets hoger geworden. Ik weiger aan tweedeling tussen gevaccineerd en ongevaccineerd te doen; het is ieders vrije keus. Maar gezonde mensen vast zetten in huis en ongevaccineerden als tweederangs burgers behandelen en lockdowns schaden de economie, de rechtsstaat, de cohesie in de maatschappij, de geestelijke en fysieke gezondheid. Gevaccineerden genieten tijdelijk misschien iets bescherming in de zin van minder ziek worden maar hoe jonger hoe gezonder hoe minder het onderscheid, maar qua besmettingskans maakt gevaccineerd of niet niets uit. En we hebben helemaal geen officiële cijfers over wie er in het ziekenhuis ligt. De ongevaccineerden worden gedemoniseerd en wie de uitsluiting ontkent faalt als burger in wat een rechtsstaat zou moeten zijn. Je mag mensen ook iet hun fysieke integriteit afpakken. Criticus en Spijker jullie zitten ernaast en helpen zo mee aan onderdrukking. En toch reager ik nog met mildheid in mijn hart. De regering is geradicaliseerd en haar motieven zijn iet volksgezondheid en in het belang van de burgers en het land.
H. Wiersma / gepens.
@Ben (jurist). Je draait de zaak om. Het probleem is de capaciteit in de ziekenhuizen voor alle patiënten (Corona + opgelopen achterstanden). De volksgezondheid is dus duidelijk in het geding, ook gelet op de hogere sterftecijfers en de situatie in de ziekenhuizen. Als de komende weken de stijging van de besmettingen zich in het huidige tempo voortzet is straks de ramp niet meer te overzien. Daarnaast zorgt deze problematiek ook voor enorme problemen in de maatschappij (geheel of gedeeltelijk op slot) en voor aanzienlijke stagnatie in de economische en industriële sector. Gevaccineerde burgers zetten ongevaccineerde burgers helemaal niet buitenspel; dat doen ze zelf. Het spreekt vanzelf dat bij medische indicatie andere regels kunnen gelden.

Ik ben zeker geen fan van deze regering maar om nou te spreken van een geradicaliseerde regering is bij dit dossier absurd.
marjo / raadslid.
Overal waar een coronatoegangsbewijs vereist is om naar binnen te mogen, dan geldt dit voor iedereen of je nu bezoeker of werknemer bent.
Bart / zzp bij overheid
@Ben je slaat de plank flink mis. Het is vrijwel zeker dat corona patiënten de komende weken vaker geweigerd worden op IC.



De meest IC's liggen al vol met drie groepen:

A.) Gevaccineerden

B.) Niet gevaccineerden

C.) Reguliere patienten die er gemiddeld drie dagen blijven. Itt covid patienten die bedden gemiddeld 3 weken onttrekken.



- De kans om op de ic terecht te komen is 33 keer kleiner voor gevaccineerde dan on gevaccineerde. Met andere woorden 32 van de 33 ongevaccineerden ic patienten veroorzaken overbodige druk op de toch al overbelaste zorg.



Stuur de ongevaccineerden een rood kettinkje, vergelijkbaar met mensen die niet gereannimeerd willen worden, dat ze afzien van ziekenhuisopname als ze covid hebben. Laat ze zelf beslissen of ze het dragen. Dragen ze het niet, stuur dan een brief met de oversterftecijfers per week. En een inschatting van de zorgkosten en nazorg voor de ongevaccineerde, mits die op ic komt. En stuur ze een videolinkje naar ongevaccineerde patiënt die het overleefde na ic opname.

Aan de lopende band afspraken afzeggen van mensen met hartaandoeningen of andere ernstige klachten kost vele levens.

Rood hesje / Jan Zijkgraaf
@Albert en anderen die wel nadenken: Die 'Ben' kunne we geen jurist noemen. Als hij dat wel zou zijn geweest dan had duidelijk gemaakt dat grondrechten inderdaad beperkt kunnen worden (zoals Spijker terecht opmerkt) en was er wel enige wetenschappelijk onderbouwd reflectie gekomen op de terechte opmerking van Criticus dat artikel 1 van de Grondwet ook gaat over ongelijkheid, namelijk ongelijke gevallen ongelijk behandelen.

Verder valt het op dat Ben geradicaliseerd lijkt door zich 1 te baseren op aantoonbaar onjuiste feiten en 2 de regering weg te zetten als onderdrukkers. Dat is FvD taal die echt bestreden moet worden. Of kom ik dan ook voor een tribunaal!
Wietske
Al eerder constateerde ik het volgende:

Het doel van een coronatoegangsbewijs is volslagen onduidelijk:

- de groene vink geeft geen enkele garantie op geen Corona hebben,

- ook iemand met een groene vink kan iemand anders besmetten

- en sinds kort kan ook iemand met een vaccinatie doodziek worden vanwege het ontbreken van de booster.



Kortom: Nutteloos!



Nu wordt helaas steeds meer duidelijk dat de besmettingen hoger zijn dan voor de vaccinaties ( ook in Duitsland), dat de vaccinaties uitgewerkt raken, dat gevaccineerden ook flink ziek kunnen worden en ook anderen kunnen besmetten. helaas…..
Wietske
Uit twee Duitse kranten vandaag

- Und weiter: „Sie ist deshalb so gefährlich, weil diese Menschen glauben, sie seien geschützt. Sie wurden falsch informiert, sogar das Robert-Koch-Institut hat das noch bis vor Kurzem auf seiner Website falsch dargestellt. Immerhin haben sie inzwischen den Satz entfernt, dass Geimpfte so gut wie nichts zum Infektionsgeschehen beitragen. Diese Kommunikation ist schlecht gelaufen.“

- Zum anderen lässt die Schutzwirkung der Impfstoffe mit der Zeit nach, sodass inzwischen auch vermehrt Geimpfte wegen Covid-19 ins Krankenhaus müssen.
criticus
@wietske

U stelt 3 dingen, maar helaas zwart -wit, waardoor sprake is van misinformatie.

Groene vink geeft inderdaad geen garantie, maar geeft meer zekerheid dan geen enkel systeem. Dus niet zinloos.

Ja, Iemand met groene vink kan anderen besmetten. De kans daarop is echter een stuk kleiner dan zonder systeem. Opnieuw niet zinloos.

Ja, een gevaccineerde kan ook doodziek worden. Dat was overigens altijd al zo. Een vaccin biedt geen 100% bescherming. Maar opnieuw geldt dat de kans vele malen kleiner is. Dus weer geldt: niet zinloos.



Een autogordel dragen garandeert niet dat u geen ongeluk krijgt. Ook geeft het geen garantie dat u bij een ongeluk geen letsel heeft. Dus u draagt geen autogordel, neem ik aan?....
M. Santman / procesmanager
De groep gevaccineerd en ongevaccineerd is niet gelijk aan de groep die al dan niet over een QR-code beschikken. Zij hebben hun vaccinaties laten registreren in het door de Sdu uitgegeven vaccinatiepaspoort (zie ook artikel in het Parool van Sophie van der Stap, 19-11-'21).

Daarnaast leidt deze discussie onnodig tot twee/driedelingen in de maatschappij. Daar zijn we niet bij gebaat. Laatst hoorde ik dat in Engeland de zelftest gratis zijn en dat bijna iedereen die daar bijvoorbeeld naar een grote bijeenkomst gaat eerst thuis een zelftest doet. Niet dat je daarmee alles oplost, maar je stimuleert de eigen verantwoordelijkheid van mensen.

sivert dieters / belangstellende
kom hooguit 1 x pr 10 jaar op gemeentehuis en dat zou ook nog digitaal kunnen dus sluiten gemeentehuis prima optie laat staan voor60 miljoen nieuwbouw plegen als in Oldambt dreigt te gebeuren
DikTrom / Raamambtenaar
Pfizers RRR (relative risk reduction) is 95% (in de testfase). RRR gaat over de reductie van besmetting tussen de testgroep en de placebogroep. Van de placebogroep 40.000 kregen 162 covid. In de testgroep ook 40.000 groot kregen 8 mensen covid. Het vaccine is dan circa 95% effectief in het voorkomen van besmetting. Dit percentage wordt de wereld in gecommuniceerd. Iedereen denkt dat iedere gevaccineerde voor 95% beschermt is tegen besmetting. 95% Bescherming is onterecht positieve beeldvorming. De ARR (absolute risk reduction) van Pfizer (bevestigd in de Lancet) is een flimsy 0,8%. D.w.z. dat na vaccinatie je alsnog een kans hebt van 99,2% op besmetting door corona. Daarom is de meerderheid op de IC nu inmiddels gevaccineerd.
criticus
@DikTrom:

Er wordt inderdaad tegen u gelogen. Wat u napraat is onzin, geproduceerd door leken.

https://www.reuters.com/article/factcheck-thelan …

criticus
@ Dik Trom: typisch dat u zo'n reactie geeft als u inhoudelijk niets meer weet...

Jammer, maar zegt genoeg dunkt me.
Wietske
@criticus

Helaas geven de enorme besmettingscijfers en ziekenhuisopnames mij gelijk. Gisteren heeft zelfs Portugal het beleid aangepast: vanaf nu is het daar testen voor iedereen!

dat is heel verstandig.Daar is men afgestapt van het groene vink geloof.
criticus
@wietske:

Er is een verschil tussen nutteloos en onvoldoende effectief.

Uw boude stellingen en de nog boudere conclusie onderschreef ik niet en onderschrijf ik nog steeds niet.

Dat wil overigens niet zeggen dat ik het groene vinkje als zaligmakend zie. Dat heb ik ook niet beweerd.



Wietske
@criticus

Helaas heb ik gelijk gekregen. 90 mensen hebben met een groene vink de zuid Afrikaanse variant naar binnen gebracht. Deze hadden bij vertrek en bij binnenkomst getest moeten worden.

De app is dus zeer gevaarlijk en mede oorzaak van het probleem
Petersen
inderdaad criticus. Je hebt het mis. het alleen werken met een app / groene vink leidt tot het volgende op Schiphol

OMICRONVARIANTDe aankomst op Schiphol van de twee laatste vluchten vanuit Zuid-Afrika is gisteren ronduit chaotisch verlopen. Reizigers - die ellenlang moesten wachten op de luchthaven - klagen achteraf over de belabberde communicatie, te weinig eten en drinken, slechte hygiëne en een gebrek aan aparte ruimtes voor besmette passagiers. Uiteindelijk mocht een deel van de positief geteste passagiers vannacht ook naar huis, in plaats van naar een quarantainehotel.
Advertentie