of 59250 LinkedIn

Ambtenaren controleren massagesalons anoniem

Enkele Amsterdamse ambtenaren laten zich dit jaar masseren om erachter te komen of een massagesalon seksuele diensten aanbiedt. De hoofdstad wil gaan experimenteren met anonieme toezichthouders om malafide salons op te sporen.
12 reacties

Enkele Amsterdamse ambtenaren laten zich dit jaar masseren om erachter te komen of een massagesalon seksuele diensten aanbiedt. De hoofdstad wil gaan experimenteren met anonieme toezichthouders om malafide salons op te sporen.

Prostitutie
Eind vorig jaar controleerde de gemeente bij een grote actie 22 massagesalons. Bij driekwart werden sporen aangetroffen die een mogelijke aanwijzing zijn voor prostitutie.
 

Happy end
De gemeente concludeerde dat het lastig is om het probleem aan te pakken, omdat er ook salons zijn waar alleen massages worden aangeboden. Ambtenaren gaan zich daarom voordoen als klant, om zo te observeren of er dingen gebeuren die niet zijn toegestaan. 'Als hem een "happy end" wordt aangeboden, constateert hij een misstand', licht een gemeentewoordvoerder toe. 'Maar hij mag uiteraard niet op dit aanbod ingaan.'

Laagdrempelig
Daarnaast is de inzet van anonieme handhavers laagdrempeliger. 'Het vergt veel capaciteit om met een groot team controleurs met blauwe lampen een massagesalon binnen te lopen.' De "nepklanten" bezoeken110 tot 120 salons in de hoofdstad.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Amsterdams Ambtenaar (Handhaver) op
Ik zal eens informeren bij wie ik me aan kan melden voor dit experiment :-)
Door Karel (nepklant in opleiding) op
Het staat wat mij betreft als een "paal boven water" dat dit een succes wordt
Door Jhr. van Avezathe en Zottegem (vrolijke ) op
Maak er een snuffelstage van...., leuk voor de jonge ambtenaar ! Even serieus: Kijk, elke ambtenaar met enige praktijkervaring wist toch al jaren dat het mis zou gaan met de prostitutie, de massagesalons, maar ook met al die dubieuze shoarmazaken en andere dekmantelhandel. Als men de jeugd- en zedenpolitie niet had opgeheven en er nog gedegen vestigingseisen met vergunningen zouden gelden, dan viel het allemaal redelijk goed te controleren. Wat Amsterdam nu doet, is incidentenbeleid. Prostitutie en alles wat er omheen hangt, is van alle tijden. Met een deugdelijk politie- en vergunningenbeleid had men de vrouwenhandel echter wel binnen de perken kunnen houden. Nu is het dweilen met de kraan open. Ondeskundigheid leidt juist tot ongewenste effecten, zoals gebleken is met het sluiten van de hoerenboten in Utrecht. De situatie was niet optimaal, maar beter dan de volledige illegaliteit.
Volgens mij kom je als handhavingsambtenaar van massagesalons wel ontspannen thuis en heb je voldoende tijd voor je hobbies....


Door steven op
leuke tertaire arbeidsvoorwaarde! En dan na afloop rapporteren....
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Een beetje getraind oog vanuit dat soort salons, haalt de gemiddelde ambtenaar die er nooit komt, er echt zo uit. Met deze aankondiging houden ze het, tot deze wind weer is "overgeblazen", bij de vaste clientèle en de nieuwe echte stellen de expliciete vraag die de ambtenaar in kwestie niet mag stellen (uitlokking)..., tja, mooi ...naief... Nederland :-)
Door Monique op
Lekker handig om dit vantevoren aan te kondigen.
Door Alexander op
Ik kan me er iets bij voorstellen. Blijkens de bouwfraude van jaren geleden gebeurde zoiets (en nog iets intiemer) vaak en louter voor het plezier van de bouwondernemers. Dit dient in ieder geval een legitiem doel.
Door johannes (ambtenaar) op
Happy end.
Door Henk Donkers (Medewerker) op
"....er werden sporen aangetroffen die die een mogelijke aanwijzing zijn voor prostitutie...."
Wat moet ik me in godsnaam daarbij voorstellen?


Door Loe op
heeft het nut om erachter te komen of er al of niet een happy end wordt geboden?
Vrijheid blijheid.
of is er sprake van dwang?