Advertentie

Ambtenaar vangt bot in affaire Leers

De gemeente Maastricht heeft terecht een integriteitonderzoek laten instellen naar de rol van ambtenaar Nico Nollen in het Bulgaarse vakantiewoningproject dat burgemeester Gerd Leers in opspraak heeft gebracht. De rechter in Maastricht heeft dat dinsdag bepaald in het kort geding dat de ambtenaar tegen de gemeente had aangespannen.

22 december 2009

Belang
De rechter oordeelt dat de gemeente terecht twijfelt aan de integriteit van de ambtenaar en dat het vermoeden van schending van belangen of goede naam van de gemeente gerechtvaardigd is. Bij afronding van het lopende integriteitonderzoek naar Leers moet het belang van de ambtenaar wijken voor dat van de gemeente, aldus de uitspraak.

 

Misbruik
De vakantiewoning van Leers maakt onderdeel uit van een project, waarin de subsidieambtenaar aandeelhouder is. Leers laat momenteel onderzoek doen naar beschuldigingen dat hij zijn functie in Bulgarije heeft misbruikt om zijn privéaankoop te redden. Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) onderzoekt ook de rol van Nollen die Europese subsidies geregeld zou hebben.

 

Presentatie
De ambtenaar eiste dat de gemeente het onderzoek naar hem stopzet en dat het onderzoeksmateriaal vernietigd wordt. Beide eisen wees de rechtbank af. De publieke presentatie van het onderzoek naar Leers staat medio januari gepland.

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kees Cornelder / strateeg
Blijkbaar is in de Limburgse 'Vriendenrepubliek' onenigheid uitgebroken.
Alsjeblieft zeg..!
Advertentie