of 59318 LinkedIn

Ambtenaar mag van Donner gehaktbal blijven eten

Minister Donner vindt het niet nodig dat er vleesloze dagen in overheidskantines komen. Dit antwoordt hij op de vragen van Thieme van de Partij voor de Dieren.
3 reacties

Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) voelt niets voor een vleesloze Dierendag in de kantines van de overheid. Dat schrijft hij in antwoord op vragen van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.

Voorbeeld
De ambtenaar hoeft niet voor ieder politiek doel als voorbeeld te dienen, vindt de bewindsman. Hij stelt verder dat het een persoonlijke keuze moet zijn of iemand wel of geen vlees eet. ,,De arbeidsrelatie tussen bestuur en ambtenaar is niet bedoeld als sturingsmechanisme voor politiek correct gedrag.''

Voldoende aanbod 

De ambtenaar kan zelf bepalen of hij een vleesloze dag instelt, schrijft Donner. ,,In alle bedrijfsrestaurants zijn dagelijks vegetarische gerechten te koop'', meldt hij aan Thieme. ,,Ik wil ervoor zorgen dat er voldoende aanbod aan vleesloze producten is, het hele jaar door, ook als het geen dierendag is'', belooft Donner Thieme nog wel.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bud (Dienstslachtoffer) op
Een rijksambtenaar die geen gehaktbal kan kopen? Ga je schamen en werken naar vermogen.
Door Peter van Dinther op
Wat een staatsman!
Zorgt goed voor zijn mensen en tegen de vega terreur
Door Walter op
Laat Donner dan opschieten met een nieuwe CAO en SFB voor de rijksambtenaren anders heb ik straks helemaal geen geld meer voor een gehaktbal