of 59761 LinkedIn

Ambtelijke fusie Druten en Wijchen

Druten en Wijchen gaan per 2018 ambtelijk fuseren. Dat hebben beide gemeenteraden donderdagavond besloten.

Druten en Wijchen gaan per 2018 een ambtelijke fusie aan. Dat hebben de beide gemeenteraden donderdagavond besloten.

Werkorganisatie

De ambtenaren van beide gemeenten gaan vanaf januari samenwerken in de Werkorganisatie Druten-Wijchen. De colleges willen daarmee de bestuurskracht van de individuele en van de gezamenlijke gemeenten verbeteren, evenals de strategische positie in en met de regio.

 

Minder kwetsbaar

De ambtelijke fusie moet ook bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van dienstverlening. Niet alleen aan inwoners, bedrijven en (maatschappelijke) instellingen, maar ook aan die voor beide colleges en gemeenteraden. De ambtelijke fusie zorgt tevens voor vermindering van de kwetsbaarheid van de ambtelijke organisatie.

 

Dienstverlening lokaal

De ambtenaren van beide gemeenten blijven vanuit de huidige gemeentehuizen werken. Inwoners kunnen daar ook na de ambtelijke fusie terecht voor bijvoorbeeld een rijbewijs, paspoort of vergunning. Er zullen straks meer producten en diensten digitaal te verkrijgen zijn. De dienstverlening van de gemeenten blijft lokaal en dichtbij inwoners en gemeentebesturen, benadrukken beide gemeenten op hun websites.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Eerst krijg je straks eenheidsworst, "want dat is gemakkelijker en efficiënter voor de ambtelijke organisatie". Daarna volgt de onvermijdelijke bestuurlijke fusie, "want we doen alles al hetzelfde". En ondertussen heb je al een logge ambtelijke organisatie, waar de plaatselijke kennis steeds meer verdwijnt. En minder kwetsbaar? Welnee. Door de in grote organisaties steeds verder doorgevoerde specialisatie houd je toch nog eenmansfuncties.