of 62812 LinkedIn

Alle Rotterdamse handhavers krijgen bodycam

© Shutterstock
© Shutterstock
1 reactie

In Rotterdam worden alle gemeentelijke handhavers volgend jaar voorzien van een bodycam. Een woordvoerster van de Rotterdamse wethouder Bert Wijbenga (Handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven) bevestigt berichtgeving hierover door de NOS. De gemeente trekt een kwart miljoen euro uit om alle vierhonderd handhavers met een klein cameraatje uit te rusten.

Beter beschermd
De bodycam moet ervoor zorgen dat de handhavers zich beter beschermd voelen. Ze kunnen het apparaat aanzetten op momenten dat ze in een dreigende situatie zitten, bijvoorbeeld als ze beledigd worden of bedreigd. Volgens Wijbenga is het een goede zaak dat objectief vastgelegd wordt wat er is gebeurd.

Opsporing en noodhulp
In Rotterdam spelen de handhavers een steeds belangrijkere rol, omdat ze zich steeds meer richten op opsporing en noodhulp. De bijzondere opsporingsambtenaren geven waarschuwingen, delen boetes uit en kunnen mensen aanhouden. Het invoeren van de bodycam volgt op een vorig jaar gestarte proef bij vijftig handhavers. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Hoezo opsporing? Gemeenten moeten oppassen dat ze niet via een achterdeurtje weer de gemeentepolitie gaan binnenhalen (denk aan extra kosten die feitelijk voor rekening van het Rijk behoren te komen). Voor opsporingszaken hebben we een nationaal politiecorps.

Vacatures

Van onze partners