Advertentie

Afscheidsfeestje Willem van Leeuwen afgeblazen

Het afscheidssymposium en de receptie ter gelegenheid van het vertrek van Willem van Leeuwen als voorzitter van de vereniging van woningcorporaties Aedes gaat niet door. Dat heeft de voorzitter van de Raad van Commissarissen Hans Alders aan de genodigden laten weten.

15 april 2009

Onder vuur
Van Leeuwen is zwaar onder vuur komen te liggen nadat bekend werd dat hij meer dan een miljoen krijgt bij zijn afscheid als voorzitter van Aedes. Minister Eberhard van der Laan (Wonen) was van plan om donderdag in Arnhem tijdens het afscheid van de Aedes-voorzitter 'binnen de grenzen van het fatsoenlijke ruimte zoeken' diens exorbitante vertrekbonus aan te kaarten.

Karakter
Alders meent dat de consternatie over de vertrekbonus het symposium en de receptie in de weg zou staan. ‘Het zal duidelijk zijn dat het karakter van de bijeenkomst daarmee aanmerkelijk zou veranderen en wel zodanig dat de oorspronkelijke bedoeling – afscheid nemen van Willem – in het geding komt.’

 

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

piet brontsema / org adviseur
het duurt lang , maar er gaat kennelijk iets dagen bij Alders. Politiek was Alders natuurlijk al nooit een ster.
Willem Kamps / Ambtelijk secretaris OR
Onvoorstelbaar, het feestje gaat niet door want de minister zou wel eens onwelgevallige woorden kunnen spreken tot de vertrekkende grootgraaier. Onbegrijpelijk ook dat de goede man niet het fatsoen heeft afstand te doen van (tenminste een deel) van z'n bonus. Overigens, waaraan heeft de minkukel het sowieso verdiend?
Jos Praat / beleidsadviseur
De argumentatie van Alders om het partijtje af te blazen deugt natuurlijk van geen kant. Wanneer hij enig gevoel zou hebben voor wat er momenteel in de sameleving aan de orde is dan had hij dat afscheid zowiezo niet moeten organiseren. Maar het resultaat telt!
HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
Belachelijk dat het symposium en aansluitende feestje niet doorgaat. Het enige wat had moeten veranderen is dat meneer Van Leeuwen de rekening hiervoor betaald (personeelskosten organisatie + organisatie, locatie, drank + hapjes, entertainment, administratiekosten etc. etc.). Dat is toch echt het minste dat hij van die vette vertrekpremie kan betalen. En dan wil ik zelfs wel komen!?!?!?!?!
Ik zie de uitnodiging dan wel komen........
carel / zelfstandige
Zeer verstandig dit 'feest' af te blazen. Die koekebakker van een Van der Laan heeft zich door de Tweede Kamer laten uitdagen om kritiek te leveren om de scheidende functionaris tijdens zijn receptie. Dat is een onbeschoftheid die niet acceptabel is.
De Vries / ambtenaar
Het is toch onvoorstelbaar, deze mensen verdienen in hun functie al een vermogen. moeten ze dan ook nog een miljoen meekrijgen?. Het wordt hoog tijd dat er een einde wordt gemaakt aan deze zakkenvullerij en vriendjeskliek. Als deze afscheidsbonussen en het slalaris van Calon (voor 3 dagen!)'normaal' zijn wordt het hoog tijd dat de woningcorporaties de jaarlijkse huurverhoging de eerste jaren achterwege laten. Het wordt steeds gekker in Nederland. Gaan de huurdersverenigingen van deze woningcorporties dit allemaal slikken? Ik mag toch hopen van niet.
Advertentie