of 63946 LinkedIn

Actiegroepen Dinkelland verdeeld

Reageer
De actiegroepen die zich achter de ontslagen burgemeester Frans Willeme van Dinkelland hebben geschaard, zijn verdeeld. ‘Wat is er aan de hand in Dinkelland’ gaat waarschijnlijk komend weekend ter ziele, terwijl de Actiegroep behoud Willeme zich niet bij het ontslag neerlegt en nieuwe acties wil.

Jeroen Fischer, initiatiefnemer van de actiegroep ‘Wat is er aan de hand in Dinkelland’ wil verder geen politiek bedrijven en verwacht dat met het ontslagbesluit van Willeme zijn groep ter ziele is. Marga Bult van de Actiegroep behoud Willeme is juist strijdvaardig. Zij is teleurgesteld over het besluit van minister Guusje ter Horst om burgemeester Willeme te ontslaan. ‘Ze wilde niet eens onze petitie aannemen, terwijl wij bereid waren zes uur te rijden voor het aanbieden van 8.000 handtekeningen’, aldus Bult. Twintig mensen uit alle kernen van de fusiegemeente Dinkelland komen morgenavond bijeen om zich te bezinnen op nieuwe acties. ‘We moeten iets doen, mensen snappen het niet. Met een waarnemend burgemeester is de zaak niet opgelost, de wethouders en de gemeentesecretaris zouden ook weg moeten’, zegt Bult.

 

Volgens Ter Horst's woordvoerder Vincent van Steen is de petitie niet aangenomen omdat de standpunten van de actiefgroep al bekend waren en de minister op dat moment al midden in de ontslagprocedure zat. Het integriteitsonderzoek is volgens Van Steen ook niet afgewacht, omdat het voor de minister ‘heel zwaarwegend is wat de gemeenteraad aangeeft als democratisch gekozen orgaan’. De minister let daarbij niet op de stemverhoudingen, maar kijkt naar de meerderheid die het voorstel aan haar doet, in dit geval voor het ontslag van Willeme.

 

Het integriteitsonderzoek naar het bestuur van Dinkelland loopt nog tot 25 maart. Frans Willeme kan nog bezwaar aantekenen tegen zijn ontslag. Als het bezwaar wordt afgewezen kan hij nog in beroep bij de bestuursrechter van de rechtbank.

 

Zie ook:
Willeme haalt uit naar commissaris en minister (27/02/2008)
Actiegroep Dinkelland wil uitstel burgemeesterszaak (13/02/2008)
BING onderzoekt Dinkelland (06/02/2008)
Collegiale tips voor burgemeester Willeme (21/12/2007)
Willeme blijft voorlopig (20/12/2007)
Raad stuurt burgemeester Dinkelland weg (12/12/2007)
Grimmigheid in Dinkelland om behoud burgemeester (11/12/2007)
Burgemeester Dinkelland ziet niets in kritiek (23/11/2007)
Wat is er aan de hand in Dinkelland? (14/11/2007)
Wethouders Dinkelland sturen burgemeester weg (07/11/2007)

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.