of 62812 LinkedIn

Aboutaleb wil minstens 5.000 agenten extra

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil dat het nieuwe kabinet de Nationale Politie met 'zeker 5000 agenten extra' uitbreidt.
2 reacties

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam wil dat het nieuwe kabinet de Nationale Politie met 'zeker 5000 agenten extra' uitbreidt.

Cybercrime

Die expansie is noodzakelijk om nieuwe vormen van criminaliteit, zoals ondermijning maar ook cybercrime en de aanvoer van drugs in de haven beter aan te pakken. Dat bevestigt zijn woordvoerder woensdag na berichtgeving door de NOS.


Schipperen

In het Rijnmondgebied denkt Aboutaleb aan tenminste 400 tot 500 agenten erbij. Hij zegt dat hij met de huidige capaciteit moet schipperen. In een brief aan de gemeenteraad schetst hij woensdag tevens een beeld van de ondermijnende criminaliteit in de samenleving, die volgens hem goed zichtbaar is in wijken als Rotterdam-Zuid en Spaanse Polder. Hij doelt onder meer op illegaal gokken, het misbruiken van autobedrijven voor criminele activiteiten en drugshandel in op het oog bonafide bedrijfspanden.


Onzichtbare criminaliteit

Met ondermijning wordt de onzichtbare criminaliteit die plaatsvindt in de vermenging tussen misdaad en gewone bedrijfsactiviteiten. Als voorbeelden noemt de burgemeester een winkel waar zelden een klant binnenstapt, kapperszaken zonder stoel en jongeren die in peperdure auto’s rondrijden, zonder duidelijke vorm van inkomsten.


Oprollen

De aanpak van ondermijning heeft volgens Aboutaleb vorig jaar 'tot aanzienlijke resultaten geleid'. 'Een hennepkwekerij oprollen of een illegaal gokhuis sluiten is één ding, het oprollen van samenwerkingsverbanden die met dit soort activiteiten hun criminele geld verdienen is van een andere orde.' Dat is volgens hem een proces van lange adem. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Dit is een flinke burgemeester. Jammer dat hij geen lijsttrekker van de PvdA is geworden.
Door Fris! op
Wie biedt er meer en wat vinden koot & bie hiervan oftewel..hoeveel polities zijn er..?

Vacatures

Van onze partners