of 59123 LinkedIn

Aboutaleb tegen aparte opvang homo's

In de Tweede Kamer is dinsdag besloten dat er een aparte opvang moet komen voor onder meer homoseksuelen, christenen en ‘andere kwetsbare individuen’. PvdA'er Aboutaleb is het niet eens met zijn partij, die wel voor aparte opvang is, en sluit zich aan bij de visie van de VVD op dit onderwerp.
9 reacties

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is tegen een aparte opvang van homoseksuele asielzoekers. Dat zegt hij in het tv-programma College Tour, dat vrijdag wordt uitgezonden. De NOS heeft woensdag een kort fragment daarvan op de website gezet.

Kwetsbare individuen
In de Tweede Kamer is dinsdag besloten dat er een aparte opvang moet komen voor onder meer homoseksuelen, christenen en ‘andere kwetsbare individuen’. PvdA'er Aboutaleb is het niet eens met zijn partij, die wel voor aparte opvang is, en sluit zich aan bij de visie van de VVD op dit onderwerp.

Harde grens
‘Niet doen. Ik vind het een heel slecht signaal, omdat je op die manier homo's vanaf dag één gaat isoleren.’ Aboutaleb vindt dat je streng moet zijn ‘aan de andere kant’. ‘Van meet af aan moet je een harde grens trekken. Als dit is wat je wilt in dit land, moet je je ernstig afvragen of je hier terecht zit’, doelt hij op asielzoekers die bijvoorbeeld homo's belagen of buitensluiten in asielzoekerscentra. Hij vindt dat de Tweede Kamer het besluit moet heroverwegen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Broadcaster op
@ Bartho: Tijdens de strandrellen in Hoek van Holland waren was er sprake van massale vecht- en steekpartijen. Aanwezige Feijenoordhooligans keerden zich tegen de politie die, in het nauw gedreven, moest schieten. Om in die context de burgemeester van Rotterdam de schuld te geven en over "onschuldige Feijenoordsupporters" te spreken is dom en kwalijk.
Door Bartho (Rotterdam) op
@ Broadcaster: Je volgt braaf de mainstream media die helemaal op de hand van Aboutaleb zijn.
Echter: Voorafgaande aan de wedstrijd Feijenoord - Roda JC zijn meer dan 300 supporters gearresteerd en mochten een nacht in de cel blijven. Het overgrote deel van hen waren eerlijk hardwerkende bezoekers van de wedstrijd. Alle arrestanten zijn gefouilleerd, dit leverde slechts aanstekers op.

Het buitenproportionele politie-optreden geschiedde in opdracht van Aboutaleb. De advocaat van de supporters adviseert de opgelegde boetes niet te betalen. De nationale ombudsman doet onderzoek naar het overtrokken machtsvertoon.
http://www.mediatv.nl/nieuws/16480/Nationale-omb …
Door Broadcaster op
@ Bartho: De omgekeerde wereld om de burgemeester van Rotterdam verantwoordelijk te stellen voor in plaats van de relschoppers, inclusief die zogenaamde fijne Feyenoordsupporters. Waar is de tijd gebleven dat die supportersschaare nog uit eerlijke hardwerkende mensen bestond?
Door Bartho (Rotterdam) op
Aboutaleb is een bestuurder met een dubbele agenda. Hij is uit op een hoge positie. Hij kan zo lijsttrekker worden van de PvdA. Maar hij heeft geen trek om deze op sterven na dode partij te leiden. In plaats daarvan schuurt hij met law-and-ordermaatregelen aan tegen de rechtse partijen (VVD, PVV). Aboutaleb is verantwoordelijk voor snoeihard politie-optreden ( strand Hoek van Holland met dode door politiekogel, in cel zetten onschuldige Feyenoordsupporters, invallen in Rottedamse cafe's etc).
Door Willem van der Vaart op
Misschien, meneer De Graaf, kunt u dat dan eens bepleiten bij uw politieke vrienden in Den Haag. Tot nu toe heb ik de indruk dat asielzoekers die zich aan dit soort praktijken en aan crimineel gedrag schuldig maken, met fluwelen handschoentjes worden aangepakt.
Door Hans de Graaf (Raadslid) op
Aboutaleb is een van de weinige PVDA'ers die het nog een beetje begrijpt. Er is in Nederland geen ruimte voor intolerantie. Bij haat tegen homo's, christenen, ongelovigen etc. dan is er maar een optie en dat is wegwezen uit Nederland.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Gelijkheid prima, maar culturen die in sommige culturele opzichten 50 jaar achter liggen kan je niet direct veranderen. Als je problemen in de AZC's wil voorkomen is het m.i. slimmer om de bedoelde asielzoekers juist wel afzonderlijk bij elkaar te huisvesten.
Door Broadcaster op
Dit is een rechtvaardige man.
Door Plafond op
Streng- als in terugsturen- of gewoon loze strenge praatjes zoals we van deze meneer gewend zijn..