of 60775 LinkedIn

Aboutaleb populairste politicus

Ahmed Aboutaleb is de populairste politicus van Nederland. De burgemeester van Rotterdam krijgt een gemiddeld cijfer van 7,49. Op de tweede plaats staat zijn Amsterdamse collega Eberhard van der Laan met een 7,01.
3 reacties

Ahmed Aboutaleb is de populairste politicus van Nederland. De burgemeester van Rotterdam krijgt een gemiddeld cijfer van 7,49. Op de tweede plaats staat zijn Amsterdamse collega Eberhard van der Laan met een 7,01. Geert Wilders is het minst populair. Hij krijgt nog geen 3.

Ook bij PVV-ers
Dat blijkt uit een onderzoek van het Kieskompas voor het ANP. Het Kieskompas vroeg ruim 11.000 mensen om twaalf politici een cijfer te geven. Meer dan een kwart geeft Aboutaleb een 8, bijna 20 procent vindt zelfs dat hij een 9 verdient. Aboutaleb, die in januari dit jaar werd uitgeroepen tot Beste Bestuurder, is niet alleen populair bij zijn eigen PvdA en coalitiegenoot VVD, zelfs PVV'ers waarderen de in Marokko geboren zoon van een imam.

Gewoon meedoen
Volgens André Krouwel van het Kieskompas spreekt Aboutaleb 'eigenlijk alle talen, iedereen vindt er wel iets van zijn gading in. Daar is hij heel goed in'. Aboutaleb en Van der Laan zijn sociaal-economisch links, maar hard als het om integratie gaat. Krouwel: 'Het is de combinatie, dat we klootzakken niet nodig hebben, dat mensen gewoon moeten meedoen, maar dat we ook zorgen voor elkaar. Dat werkt.'

Krediet verspeeld
Tegenover de liefde voor Aboutaleb staat het gebrek aan steun voor PvdA-leider Diederik Samsom. Hij krijgt gemiddeld een 4,5. Onder zijn eigen achterban zijn Aboutaleb, Van der Laan en de ministers Dijsselbloem en Asscher populairder. De PvdA'ers zien zelfs meer in Van Ojik van GroenLinks en in Pechtold van D66. Krouwel: 'Samsom heeft veel krediet verspeeld. Het cijfer voor Aboutaleb is bijna twee keer zo hoog. Dat is een flink verschil. Als je de leider bent maar iedereen wordt gezien als kundiger en meer waardering krijgt, heb je een probleem.'

Weinig steun
Dat Samsom zo weinig steun krijgt, komt volgens Krouwel deels doordat hij zich niet veel uitlaat over integratie en immigratie. 'Van der Laan, Asscher en Aboutaleb hebben een groter profiel. Je kunt pas van mensen houden als je ze kent, maar we weten niet wat Samsom vindt. In campagnetijd is het goed om niet veel te beloven, maar je moet uiteindelijk het verhaal wel invullen en daar is Samsom niet in geslaagd.'

Messen getrokken
De PvdA dreigt woensdag voor de derde keer op rij een verkiezing te verliezen. Krouwel denkt dat dat Samsom gaat opbreken. 'Op een gegeven moment worden de messen getrokken. "We hebben vorig jaar de grote steden verloren, nu de provincies. Het was leuk, Diederik, maar wat denk je zelf?", zeggen mensen dan. Politiek is een teamsport, maar het is ook een competitie om het alfamannetje te zijn.'

Ruim 11.000 mensen namen deel aan een onderzoek van Kieskompas voor het ANP. Een overzicht van de gemiddelde cijfers:
 

- Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam (PvdA): 7,49.

- Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam (PvdA): 7,01.

- Bram van Ojik, fractievoorzitter GroenLinks: 6,83.

- Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën (PvdA): 6,83.

- Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vicepremier (PvdA): 6,33.

- Alexander Pechtold, fractievoorzitter D66: 5,93.

- Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VVD): 5,43.

- Sybrand Buma, fractievoorzitter CDA: 5,35.

- Mark Rutte, minister-president (VVD): 5,18.

- Diederik Samsom, fractievoorzitter PvdA: 4,53.

- Ivo Opstelten, voormalig minister van Veiligheid en Justitie (VVD): 3,77.

- Geert Wilders, fractievoorzitter Partij voor de Vrijheid (PVV): 2,96.


Bron: ANP 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kees op
Toen Aboutaleb zijn politieke aspiraties wilde effectueren, klopte hij eerst aan bij de LPF. Die wilde hem niet direct een hoge functie geven. Boos stapte Ahmed vervolgens naar de PvdA. Daar werd hij met open armen ontvangen. Een truus-allochtoon konden ze prima gebruiken, nadat Hirsi Ali met ruzie was vertrokken.

Maar de LPF-trekjes is Aboutaleb nooit helemaal kwijt geraakt (zie bv. zijn rot op-uitspraak aan jihadisten). Vandaar dat hij bij Leefbaar Rotterdam best wel goed ligt.
Door Sjun Demartelaere op
Opmerkelijk zo'n uitkomst. Maar aangezien de vragen, de non-response noch het onderzoeksgebied gekend zijn valt er mogelijk toch wel iets meer te verklaren. Ahmed Aboutaleb was een van de mensen die verantwoordelijk was voor het in het zand zetten van 400.000.000 Euro aan mislukte werkgelegenheidsprojecten in Amsterdam. Hij ging met Job Cohen mee/vluchtte in een staatssecretariaat en ook daarin was hij niet gelukkig. Omdat de PvdA een marokkaans rolmodel nodig had werd Aboutaleb naar voren geschoven in Rotterdam. Ook al bij wijze van opgestoken middelvinger naar de Rotterdamse kiezers die destijds de LPF lanceerden.

Eerstverantwoordelijke meneer Aboutaleb draaide zich nog eens om tijdens de strandrellen en slachtofferde daar later zijn korpschef voor. Zelf bleef hij lekker zitten op het pluche. Intussen heeft hij de agenda van Fortuyn gekaapt en daaruit gepikt waarmee de PvdA weer kon scoren. Maar mij staat nog zeer helder voor de geest dit beeld van de politiekcorrecte demagoog.
https://www.youtube.com/watch?v=ELFDAfJ6PA0

Luister nog eens goed naar de nietszeggende politiekcorrecte recitaties die de man te berde brengt. Interessantsprekerij maar het gaat helemaal nergens over. Daarom ben ik benieuwd naar welke mensen dit allemaal vergeten zijn om zo'n opmerkelijke onderzoeksuitslag mogelijk te maken.
Door Plafond op
..en dan nu de keiharde realiteit: PVV de grootste in Rotterdam, Aboutaleb's partij gedecimeerd. Mijn oprechte medeleven...not.