Advertentie

Aboutaleb mocht Zwarte Piet-demonstratie verbieden

Burgemeester Aboutaleb had het recht om een demonstratieverbod tegen Zwarte Piet af te kondigen tijdens de intocht van Sinterklaas vorig jaar november.

07 september 2017

Burgemeester Aboutaleb had het recht om een demonstratieverbod tegen Zwarte Piet af te kondigen tijdens de intocht van Sinterklaas vorig jaar november.

Dreiging
Dat is het oordeel van de onafhankelijke klachtencommissie van de gemeente Rotterdam, meldt RTV Rijnmond. Op 12 november werden tientallen demonstranten opgepakt die in Rotterdam actie wilden voeren tegen Zwarte Piet. De demonstranten weigerden gebruik te maken van de speciale vakken die voor hen waren ingericht. Ze doken uiteindelijk op in Rotterdam. Omdat er erg weinig tijd was en toch sprake van een bepaalde dreiging, was de keuze voor een noodbevel en demonstratieverbod gerechtvaardigd, zegt de commissie.

Redelijk
Volgens de commissie heeft Aboutaleb 'in redelijkheid gebruik gemaakt van de mogelijkheid die de Wet openbare manifestaties (Wom) geeft om een demonstratie te verbieden'.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

K. de Beer / Adviseur
Toch vind ik het waardeloos dat er een klachtencommissie dit toetst. We hebben daar toch een bestuursrechter voor. Zo zorgen we voor een bureaucratisch onnodige drukte en de kans voor allerlei figuren die hun gelijk niet krijgen om op meerdere paarden te wedden. Ik snap dat er een discussie is over de Zwarte Piet, maar het besluit van de burgemeester gaat helemaal niet er over of hij daarvoor of daartegen is. Het gaat of de demonstratie voor een puinhoop kan zorgen en dan vind ik het als bewoner van de stad terecht dat hij ervoor zorgt dat het GEEN puinhoop wordt. En ook hier: wie er een puinhoop van maakt, moet in ieder geval 100% van de kosten van herstel betalen. Over het boetesysteem kun je anders denken, b.v. inkomensafhankelijk.
veestapel
Slechte zaak om demonstraties vooraf te verbieden, zo moeilijk kan het niet zijn om geweldplegers op te pakken en te corrigeren.
veestapel
..en zwarte Piet moet natuurlijk blijven, dat spreekt voor zich.
Keijzer
@Delbert

Dan hebben ze dat traditionele kinderfeest al verpest!

Het moet eens ophouden dat relatief kleine groepen de boel zo op de spits kunnen drijven via de ontstane grote gevoeligheid onder politiek correcten daarvoor.



Piet is qua uiterlijk niet meer is wat hij voorheen was m.b.t. etniciteit en krom Nederlands pratend. Gekleurd maar neutraal bruin/zwart en niet in de hoek van wat hartstochtelijke tegenstanders framen en blamen als product van een soort racistisch gen bij blanke autochtonen hier.



In liedjes valt men over het woord knecht, terwijl dit voor blanke werknemers destijds,een heel gebruikelijk woord was in die tijd. Bakkersknecht, slagersknecht en noem maar op.



De nieuwe generaties worden gehersenspoeld zonder dit soort zaken te benoemen en helaas gaan politieke correcte bestuurders daarin mee. Het is overduidelijk dat de aanjagers van de afschaffing van Piet feitelijk uit zijn op de afschaffing van dit hele feest en dan de afschaffing weer kunnen gebruiken voor compensaties voor nazaten van vroegere slaven.



Helaas is slavernij een fenomeen die sinds mensenheugenis bestaat en zich nog voordoet in diverse contexten. In Bijbel en Koran wordt het niet verboden.



Het ware verstandig de focus te leggen op hedendaagse vormen van slavernij en die overal op de wereld schokkend genoeg praktijk was.



Advertentie