of 59318 LinkedIn

Aboutaleb in gesprek met Joodse gemeenschap

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft maandag een gesprek gehad met met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap in zijn stad. Naar aanleiding van de strijd in de Gazastrook tussen Israël en Hamas wilde hij weten wat er leeft onder de Joden in de Maasstad. Na de zomer wil Aboutaleb met de verschillende etnische en religieuze groeperingen om de tafel ,,om zo te komen tot een gezamenlijke agenda voor een stabiele Rotterdamse samenleving".
4 reacties

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft maandag een gesprek gehad met met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap in zijn stad. Naar aanleiding van de strijd tussen Israël en Hamas in de Gazastrook wilde de burgemeester weten wat er leeft onder de Joden in de Maasstad.

Onrust
Ook de pro-Gaza-demonstraties in verschillende Nederlandse steden en de onrust die daardoor is ontstaan waren onderwerp van gesprek. Zondag had in Rotterdam een druk bezochte demonstratie tegen het Israëlische geweld plaats. Die verliep rustig.


Niet ontaarden in vijandelijkheden

Aboutaleb benadrukte in het gesprek dat ,,de onderlinge verhoudingen in de stad door het conflict nooit mogen ontaarden in vijandelijkheden''. De burgemeester sprak met Leo Vromen (voorzitter Nederlands-Israëlitische Gemeente Rotterdam), Leopold Hertzberger (voorzitter Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam) en met Simon Cohen (voorzitter Coalitie Rotterdammers voor Mekaar). Ook politiechef Frank Paauw was aanwezig.


Stabiele samenleving

Na de zomer wil Aboutaleb met de verschillende etnische en religieuze groeperingen om de tafel ,,om zo te komen tot een gezamenlijke agenda voor een stabiele Rotterdamse samenleving".

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Netty Kolsteeg (ambtenaar) op
Heel goed om de partijen rond de tafel te houden, de beste manier om vijandigheden uit de lucht te houden is nog altijd een open dialoog.
Door Sjaak (burger) op
Dit is een goed initiatief van burgemeester Aboutaleb. Spanningen in de wereld vertalen zich in uitingen van een plaatselijke bevolking, niet zelden aangedikt en verhevigd door een toestroom van 'sympathisanten' van buiten de gemeente. Het oprecht zoeken naar een dialoog is dan een goede methode om daarmee om te gaan.
Door megasupernieuws op
Sorry maar dit zijn geen joden.. ! Een synagoge waar vrouwen en mannen de tora mogen lezen wordt niet geacepteerd als zijnde joods. Die Abutaleb heeft een dubbele agenda om zijn eigen moslims te beschermen van vervolging..
Door Pim Smit (Vakbondsbestuurder Lokaal FNV) op
Dat een rapper de demonstratie op een bepaalde wijze toesprak wekt begrijpelijk enige zorg onder bevolkingsgroepen. Hier zal nog veel over moeten worden gesproken. Hier wordt een beroep gedaan op de bestuurlijke kwaliteiten van het College. We zullen het volgen.