of 63623 LinkedIn

Aboutaleb handhaaft woorden schietinstructie

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft geen spijt dat hij in het openbaar gesproken heeft over de schietinstructie aan het speciale aanhoudingsteam DSI, dat opgeroepen was om beveiligers van de Turkse minister Kaya aan te houden en eventueel te ontwapenen.
7 reacties

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft geen spijt dat hij in het openbaar gesproken heeft over de schietinstructie aan het speciale aanhoudingsteam DSI, dat opgeroepen was om beveiligers van de Turkse minister Kaya aan te houden en eventueel te ontwapenen.

Vragen
Dat zei Aboutaleb donderdag in het debat met de Rotterdamse gemeenteraad, waar vragen waren gerezen over zijn woorden na het beëindigen van de gebeurtenissen rond het Turkse consulaat-generaal in de Maasstad. 'Als je een arrestatieteam oproept, dan is de kans aanwezig dat het wapen wordt gebruikt', aldus Aboutaleb. Hij zei daar niet geheimzinnig over te willen doen, ook al besloot premier Mark Rutte daar niets over te zeggen. 'Dit was live in beeld op televisie, dan moet je zo’n vraag naar waarheid beantwoorden, hoe heftig zo’n antwoord ook is. Het doel was om twaalf mogelijk bewapende beveiligers van de Turkse minister aan te houden.'

Gesprek

De burgemeester verwacht ondanks twijfels in de gemeenteraad geen problemen met de demonstratie van vrijdag. Dan zullen volgens hem naar schatting tweehonderd mensen demonstreren voor de vrijheid van meningsuiting van Turken in Nederland. Hij sluit echter niet uit dat ook geprotesteerd wordt tegen het optreden van de Rotterdamse politie, waarover in Turkije veel te doen was.

Aboutaleb heeft een gesprek gevoerd met vertegenwoordigers van 'vele schakeringen uit de Turkse gemeenschap in Rotterdam'. Dat gebeurde in stilte vanwege de bestaande spanningen. In het overleg is volgens hem gesproken over een gebaar in de richting van horecaondernemers die schade hebben geleden.

Motie

De burgemeester heeft zich verder bij minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) beklaagd over het optreden van de Turkse consul in Rotterdam. Daar wil hij het verder bij laten, 'dat signaal is belangrijk genoeg'. Aboutaleb zegt geen reden te zien om aan te sturen op een sluiting van het Turkse consulaat-generaal In Rotterdam. Dat is volgens hem belangrijk voor de Turkse gemeenschap in ons land en voor de handelsrelaties. Een motie van Leefbaar Rotterdam, die de aanwezigheid van het Turkse consulaat in Rotterdam onwenselijk noemde, werd met dertig tegenstemmen verworpen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
@Heuvelmans. I.t.t. wat bijv. onderstaand wordt beweerd, vertelt u denk ik niets vreemds. Ook u mag van mij uw vvmu hebben. Dat veel mensen in dit land tot kudden behoren, is niet nieuw. Er is er nu een dolende kudde die deels door Denk wordt opgevangen.Nogal veel mensen met waardering c.q. blind volgen, zullen eigen belang groter vinden dan sociaal belang; de vraag is of dit Nederlands belang is.
Door Ton (geen) op
Ontzettend veel waardering voor deze burgemeester!!!
Heuvelmans, als je niet weet waar je het over hebt, hou dan gewoon je mond. Achteraf praten is altijd zo makkelijk.
Door Velzen (adviseur, o.a. voorzieningen) op
A. doet uitstekend waar hij goed in is. Namelijk Rotterdam besturen. En hopelijk blijft hij dat gewoon doen, ondanks de druk om zijn failliete pvda te komen ondersteunen. Gelukkig zijn burgemeesters partijloos :)
Door kim (bestuurder) op
Ik krijg steeds meer waardering voor Aboutaleb. Heerlijk die frisse wind die gewoon zegt zoals het is inplaats van het eromheen gedraai, vloerkleedvegen en gelieg dat "normaal' is.
Door Heuvelmans op
Aboutaleb gaf toestemming voor een demonstratie. Nu blijkt dat geen enkele Turkse organisatie hier achter staat. De demonstratie was een initiatief van enkele individuen. Aboutaleb is er weer ingetuind, en dat niet voor het eerst. Hij is een zwakke bestuurder, Rotterdam verdient veel beter.
https://www.turks.nl/nieuws/binnenland/oproep-ga …
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Helemaal mee eens dat dit een flinke man is, die ook in moeilijke omstandigheden zijn verstand er bij houdt.
Door K. de Beer (adviseur) op
Deze man is al een tijdje goed bezig. Een prima burgemeester die een voorbeeld mag zijn voor veel burgemeesters van Nederlandse komaf. Wel mag Rotterdam een schadefonds oprichten voor uit de hand gelopen demonstraties zodat bewoners en winkeliers snel tegemoet gekomen worden in vandalisme tijdens demonstraties. Dat de daders of organisatoren later worden opgepakt, berecht en tot schadevergoeding gedwongen, moet de overheid op zich nemen.