of 59329 LinkedIn

Aboutaleb: 'Giftige boodschap moet geuit kunnen worden'

'Hoe giftig de boodschap ook is, hij moet geuit kunnen worden’, stelde de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zondagavond tijdens een buurtiftar in centrum De Middenweg in Rotterdam.
4 reacties

'Hoe giftig de boodschap ook is, hij moet geuit kunnen worden’, stelde de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zondagavond tijdens een buurtiftar in centrum De Middenweg in Rotterdam. 

Varkensvlees
Hij reageerde voor het eerst op de commotie die ontstond toen anti-islamgroep Pegida van hem toestemming kreeg om afgelopen donderdag tijdens het avondgebed bij de Laleli-moskee op Rotterdam-Zuid het voor moslims verboden varkensvlees te gaan roosteren. De demonstratie werd uiteindelijk door Pegida zelf afgeblazen.

 

Onder druk gezet

De burgemeester zei voor het eerst moreel en religieus onder druk te zijn gezet om de demonstratie te verbieden. 'Het ging er zo ver aan toe dat de Turkse minister van Europese zaken mij de les ging lezen over mijn islamitische identiteit. Het gaat heel ver dat een staat, heel ver weg, de burgemeester van Rotterdam de les komt lezen over hoe de Nederlandse wet in elkaar steekt en hoe ik die moet toepassen’, aldus Aboutaleb.

 

Jammer

Hij zei het jammer te vinden dat Pegida uiteindelijk de boodschap niet heeft kunnen uiten, want hoe verschrikkelijk hij de boodschap ook vindt, de vrijheid vindt hij een groot goed. Vooral moslimjongeren haalden hard uit naar Aboutaleb toen Pegida van de demonstratie afzag. 'Dat de boodschap niet geuit is, is eerder een teken van intolerantie dan een teken van overwinning.’ En: 'Rijkdom voor onze stad en voor de democratie is dat ook giftige boodschappen in de ogen van sommigen verspreid moeten kunnen worden.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Dat kan Aboutaleb wel makkelijk zeggen maar Wilders had ook ooit, inmiddels 50 maanden geleden, een stevige minder, minder vraagstelling en hij moet voor zijn eigen verdediging en bescherming sindsdien uitputtend procederen. Inmiddels heeft het Sociaal Planburo van Kim Putters onlangs iets soortgelijks geconstateerd in haar onderzoeksenquete dat de integratie uitgedraaid is op een totale flop.volgens de geënqueteerden
Door de vries (ambtenaar) op
"Rijk en gemeenten moeten beter gaan samenwerken om te kunnen optreden tegen ontwrichtende boodschappen die bijvoorbeeld worden verkondigd in een moskee.", aldus college grote-stad-burgemeester Krikke (Den Haag). Het ene giftige geluid is het andere niet of de ene burgemeester is de andere niet.
Door Frits op
Het gaat bij de bbq niet om meningsuiting (iedereen weet hoe pegida over moslims denkt), maar om pure provocatie. Net een stapje minder dan het ophangen van varkenskoppen aan het hek.
Door Bertold op
Giftige boodschap, ja ja. Meneer de burgemeester aka salafist zal het wel eventjes vertellen hoe hij er over denkt. Wat een doerak is die Aboutaleb toch.