of 63946 LinkedIn

Aboutaleb blijft in Rotterdam

Aboutaleb gaan in het interview in op zijn nationale en internationale sterrenstatus en op zijn verhouding met de grootste partij van de stad Leefbaar Rotterdam.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat niet naar Den Haag om de PvdA uit de electorale problemen te helpen. Dit zegt de immens populaire burgemeester van Rotterdam en beste lokale bestuurder van 2014 in een interview met Binnenlands Bestuur, dat morgen verschijnt. ‘Ik heb niet voor niets tegen Rotterdam gezegd dat ik een tweede termijn wilde hebben. Het zou raar zijn om zulke capriolen uit te halen als je net bent begonnen aan je tweede termijn. Ik heb een deal met de stad. Ze hebben mij in Den Haag niet nodig; laat mij maar mijn contract met Rotterdam uitdienen’, aldus Aboutaleb.

Wereld
Aboutaleb gaan in het interview in op zijn nationale en internationale sterrenstatus en op zijn verhouding met de grootste partij van de stad Leefbaar Rotterdam. Hij heeft van over de hele wereld honderden positieve reacties gekregen op zijn ferme houding en uitspraken over jihadisten. ‘Mensen snakken ernaar dat bestuurders hardop en recht voor zijn raap zeggen waar die kleine en radicale minderheid met zijn kalashnikovs thuishoort’, aldus Aboutaleb. Over zijn ongekende populariteit zegt Aboutaleb nuchter: ‘Als je jezelf niet bent en jezelf niet blijft, dan word je niet gepruimd in Rotterdam. Deze stad houdt je met beide benen op de grond.’

Respect

Over Leefbaar heeft Aboutaleb is positief. ‘We zijn naar elkaar toegegroeid en er is respect ontstaan. Alles is vergeven, om de cartoonist van Charlie Hebdo te citeren. We hebben aan elkaar moeten wennen. Ik heb meer dan een jaar nodig gehad om de directe mentaliteit van de Rotterdammers te begrijpen, en zij hebben die tijd nodig gehad om mij te begrijpen.’

Lees het hele artikel in Binnenlands Bestuur nr. 2 van deze week. (inlog)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ronald (Ambtenaar in ruste) op
Hé kijk nu, Rommel II is opgestaan..!
Het 'we-lopen-eens-lekker-leeg' gilde is wakker geworden.

Het probleem zit 'm juist in het ongebreideld en ongelimiteerd negativisme van mensen die -zonder inhoudelijke argumenten en op basis van waarschijnlijk alleen 'horen zeggen'- vanaf de zijlijn openbaar bestuurders de maat menen te moeten/kunnen nemen, puur vanuit de -waarschijnlijk laag hangende- onderbuik.
Kritische beschouwing mag altijd (moet ook), maar doe dat dan op basis van feiten en analyse.
"Alles is kl*te" is dan veel te mager in mijn beleving.
Maar verder: succes beiden met alle frustraties..!!
Door Freek op
Rommel komt nog met argumenten.

Ronald heeft niets te vertellen: Ambtenaar in ruste, ja waarschijnlijk heeft hij zijn hele leven al, nooit een klap uitgevoerd, de vleesgeworden raamambtenaar zogezegd.
Door Ronald (Ambtenaar in ruste) op
Blijven volhouden hoor, Herr General ! Holle vaten....
Door Rommel op
Daden van Aboutaleb ? Als staatssecretaris geen, want slechts een blauwe maandag in functie. Als burgemeester evenmin de moeite, want het college heeft hem zowat alle portefeuilles ontnomen. Dus blijft het bij woorden.
Door Hor op
Groot nieuws, krijgen we dat nou elke dag?
Door Kraneburg (chauffeur) op
@Rommel: Ab gaat niet naar Den Haag, Hij wacht tot de pvda-top zichzelf daar de tent heeft uitgevochten. En verder moet je een politicus niet op zijn woorden, maar op zijn daden afrekenen.
Door henk (landgenoot) op
De juiste man op de juiste plaats. Zou het ook in het Haagse zeker goed doen, fijn voor Rotterdam dat hij kiest voor deze stad!
Ook een echte Feijenoorder: geen woorden maar daden.
Door Ronald (Ambtenaar in ruste) op
Wat een trieste insteek van 'Rommel'. Ligt aan de naam waarschijnlijk. Zoals de waard is...
Door Rommel op
Geloof nooit een politicus op zijn woord. En zeker Aboutaleb niet. Hoe lang was hij ook alweer Staatssecretaris ?
Door Ad(viseur) op
Deze man verdient ieders respect. Op de eerste plaats al omdat hij zich houdt aan wat hij Rotterdam heeft beloofd. Ook omdat hij zonder omhaal positie kiest en dat 'op z'n Rotterdams uit'.
Maar zeker ook omdat hij zich er niet voor leent om de puinhoop die Samsom c.s. bij de PvdA hebben aangericht te gaan opruimen. Daar is overigens iets heel anders voor nodig, namelijk een fikse koerswijziging. De 'bijwagen' van de VVD heeft behoefte aan een fikse electorale schrobbering, anders daalt het niet in bij die partij dat ze hun achterban behoorlijk in de kou laten staan. Ook de leden - zie hun stemgedrag op het laatste congres - raken langzamerhand vervreemd van de partij-idealen.