of 64120 LinkedIn

Aboutaleb bedroefd over gedrag feestende studenten

Juist is de wijk waar de Rotterdamse burgemeester zelf woont, Kralingen, ging het zaterdagavond mis. ‘Hoe moet ik het toch intelligente deel van de samenleving aanspreken’, vroeg hij zich maandagochtend vertwijfeld af.
3 reacties

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is bedroefd over het gedrag van circa zestig studenten in zijn stad. Zij hielden zaterdagavond een illegaal huisfeest dat geheel uit de hand liep. De gealarmeerde politie werd onder meer bekogeld met vuilnis en blikjes.

Bewust maken
‘Ik ga geen krachttermen gebruiken, maar ik ben er diep verdrietig over. Ze hebben zich misdragen, zei hij maandagochtend bij de presentatie van de Senior Games, een project om Rotterdamse ouderen aan het bewegen te krijgen. Aboutaleb voerde de afgelopen week intensief overleg met studentenverenigingen om het gedrag van hun achterbannen aan te pakken. Hij loofde zelfs een bedrag uit van 10.000 euro om te komen met het beste idee om studenten bewust te maken van het belang van de coronamaatregelen.

Intelligente deel van de samenleving
Juist is de wijk waar de Rotterdamse burgemeester zelf woont, Kralingen, ging het zaterdagavond mis. ‘Hoe moet ik het toch intelligente deel van de samenleving aanspreken’, vroeg hij zich maandagochtend vertwijfeld af. ‘Juist in Rotterdam pieken de coronacijfers onder jongeren enorm. Er zijn 36 prenten (boetes) uitgedeeld, maar daar doen we het niet voor. Nee het gedrag van mijn ‘achterburen’ is verdrietig te noemen.’

Geen extra maatregelen
Voor Aboutaleb is het gedrag van studenten overigens geen aanleiding om met extra maatregelen te komen. Hij maakt zich wel zorgen over de oplopende trend in zijn stad. ‘Maar ik hoop door de huidige maatregelen, die afgelopen zondag om 18.00 uur in werking traden niet nog scherpere maatregelen te hoeven treffen. Eventuele hardere maatregelen zullen de economie van Rotterdam raken.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door anand (adviseur) op
Jij ziet het niet zo zitten Joost?
Ter voorkoming van een nieuwe lockdown wil ik graag een klein beetje vrijheid inleveren.
Door Spijker (n.v.t.) op
Inderdaad er is maar één methode: bikkelhard ingrijpen. Dit soort activiteiten gaan anders de opmaat vormen voor een nieuwe lock down met alle economische (en sociaal maatschappelijke) gevolgen van dien. Hoe onnozel kunnen sommigen zijn.
Door joost (beleidsmedewerker) op
(Niet) Feestende studenten, niet roepende voetbalsupporters en zitten met carnaval. BN-ers die het goede voorbeeld geven. Dat gaat allemaal goedkomen met de corona.

Vacatures

Van onze partners