of 64231 LinkedIn

Aantal buurtbemiddelingszaken stijgt verder

De meest voorkomende oorzaken van burenruzies waren, net als de jaren daarvoor, geluidsoverlast door personen of apparatuur en intimidatie van of lastig gevallen worden door buren.
Reageer

Het aantal buurtbemiddelingszaken is weer wat verder gestegen. In 2012 kwamen er bijna 10.000 hulpaanvragen binnen, meldde het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) maandag.

Geluidsoverlast
In 68 procent van de gevallen slaagden de bemiddelaars er in de ruziënde partijen weer tot elkaar te brengen. De meest voorkomende oorzaken van burenruzies waren, net als de jaren daarvoor, geluidsoverlast door personen of apparatuur en intimidatie van of lastig gevallen worden door buren.

Zomers weer
In de eerste 8 maanden van 2013 steeg het aantal meldingen bij buurtbemiddeling verder. Volgens het CCV speelt het zomerse weer vermoedelijk een rol. Mensen zijn meer buiten en ergeren zich eerder aan elkaar als het heel warm is.

Meer gemeenten
In 185 gemeenten kunnen inwoners een beroep doen op de hulp van buurtbemiddelaars. In 2007 kon dat nog maar in 77 gemeenten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners